Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ερντογαν Πουτιν

Την προετοιμασία συνάντησης των Προέδρων Ρωσίας και Τουρκίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που είχε νωρίτερα προαναγγείλει ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου.

«Αυτή η δυνατότητα τώρα βρίσκεται υπό επεξεργασία», δήλωσε απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση εάν προετοιμάζεται συνάντηση των Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, που θα φιλοξενηθεί εκεί στις 3-4 Ιουλίου.

Ο Χακάν Φιντάν είχε νωρίτερα δηλώσει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος «τις επόμενες ημέρες πιθανώς θα συναντηθεί με τον ίδιο τον κ. Πούτιν στο Καζακστάν» και θα έχει συνομιλίες, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Habertürk, για «την κατάσταση στην Ουκρανία και διμερή ζητήματα, ειδικότερα την κατασκευή του κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία».

Η συνάντηση Πούτιν και Ερντογάν προαναγγέλλεται από τον Απρίλιο, όταν είχε κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες ανακοινωθεί ότι προβλέπεται επίσκεψη του Ρώσου ηγέτη στην Τουρκία, η οποία τελικά δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω έλλειψης σύμπτωσης του κατάλληλου χρόνου στα προγράμματα των δύο Προέδρων, κατά το Κρεμλίνο.

«Μια αναλυτική συνάντηση των δύο προέδρων έχει ωριμάσει, αυτό το κατανοούν και στη Μόσχα και στην Άγκυρα», είχε δηλώσει νωρίτερα ο βοηθός του Προέδρου της Ρωσίας επί διεθνών ζητημάτων Γιούρι Ουσακόφ, σύμφωνα με το αρμενικό πρόγραμμα του δικτύου «Sputnik».