Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Υπό συνεχή παρακολούθηση είναι οι εξελίξεις μετά τις απειλές που εξαπέλυσε εναντίον της Κύπρου ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Λιβάνου. Από την πρώτη στιγμή ο αρχηγός αστυνομίας, έδωσε οδηγίες για αυξημένη επαγρύπνηση σε συγκεκριμένες περιοχές, ενώ το μεσημέρι εστάλει και σχετική εγκύκλιος σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις για τον αυξημένο βαθμό ετοιμότητας που απαιτείται. Την όλη κατάσταση παρακολουθούν και οι υπηρεσίες πληροφοριών της δημοκρατίας.

Σε αυξημένη επαγρύπνηση βρίσκονται οι Κυπριακές αρχές μετά τις απειλές που εξαπέλυσε εναντίον της Κύπρου ο ηγέτης της Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Δεκάδες μέλη της αστυνομίας ευρίσκονται επί ποδός με τις περιπολίες να έχουν γίνει εντονότερες τις τελευταίες ώρες σε συγκεκριμένες περιοχές.

Το μεσημέρι σύμφωνα με πληροφορίες, σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις και υπηρεσίες εστάλει εγκύκλιος με στόχους φύλαξης καθώς και το επίπεδο αυξημένης επαγρύπνησης στο οποίο έχουν τεθεί οι αρχές της δημοκρατίας.

Η όλη κατάσταση αξιολογήθηκε στην πρωινή σύσκεψη του αρχηγείου αστυνομίας με τον Στέλιο Παπαθεοδώρου να ζητά αυξημένη επαγρύπνηση και εγρήγορση, ενώ ακολούθησε και δεύτερη σύσκεψη λίγο μετά το μεσημέρι, με το όλο θέμα να απασχολεί και το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας.

Ήδη όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ετοιμάσει πλάνο δράσης ιδιαίτερα σε ότι αφορά σημεία τα οποία θεωρούνται υψηλού κινδύνου και τα οποία σε Παγκύπρια βάση φαίνεται σύμφωνα με αρμόδια πηγή να ξεπερνούν τα 25.

Παράλληλα, έντονη θα είναι η παρουσία του αντιτρομοκρατικού ουλαμού στις παράλιες πόλεις όπου είναι προγραμματισμένες να γίνουν διάφορες εκδηλώσεις, καθώς και στα οδοφράγματα, λιμάνια και αεροδρόμια της Δημοκρατίας, όπου πλέον οι έλεγχοι θα είναι σχολαστικοί.