Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκονται οι κυπριακές αρχές μετά τις απειλές που εξαπέλυσε κατά της Κύπρου το βράδυ της Τετάρτης ο ηγέτης της Χεζπολάχ, Χασάν Νασράλα, με Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μέλη της κυβέρνησης να τονίζουν πως οι δηλώσεις του είναι αβάσιμες, καθώς η χώρα δεν εμπλέκεται σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του λιβανέζικου μέσου Media Focus Center, Salem Zahran δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο MTV ότι ο «Ναρσάλα δεν απείλησε τους Κύπριους, αλλά μάλλον προειδοποίησε ότι η Κύπρος θα ήταν εταίρος στον βομβαρδισμό του Λιβάνου σε περίπτωση πολέμου».

Ο Zahran αποκάλυψε επίσης ότι υπήρχε έμμεση επαφή μεταξύ Κύπρου και Χεζμπολάχ, όπου μεταφέρθηκαν θετικά μηνύματα και τα πράγματα ήταν καλύτερα.

Τόνισε ότι «η Χεζμπολάχ δεν θέλει πόλεμο και έχει κάθε επαρκή λόγο να τον πυροδοτήσει, αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή δεν επιθυμεί έναν γενικευμένο πόλεμο και μια μεγάλη αντιπαράθεση», επισημαίνοντας ότι «τα πράγματα είναι ακόμη εντάξει παρά τις ισραηλινές απειλές και θρηνώντας, και δεν δείχνουν ότι η χώρα οδεύει προς έκρηξη».