Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Γαλατω Αλεξανδρακη

Μια απίστευτη ιστορία επιφύλασσε στην Ελλάδα η ανάγνωση των 21 ονομάτων των εκλεγέντων Ευρωβουλευτών από τις Εκλογές της 9ης Ιουνίου. Μια 76χρονη γυναίκα εξελέγη Ευρωβουλευτής με 51.000 σταυρούς προτίμησης, χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα καθώς δεν μίλησε για τις εκλογές ούτε στις…γειτόνισσές της.

Η κ. Γαλατώ Αλεξανδράκη, εξελέγη Ευρωβουλευτής με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και είναι απολύτως άγνωστη. Παρ’ όλα αυτά δεν ήταν η πρώτη φορά που ήταν υποψήφια σε εκλογές.

Στις περσινές βουλευτικές εκλογές του Μαΐου, ήταν υποψήφια στην Ανατολική Αττική. Κατάφερε να φτάσει μέχρι την τρίτη θέση, λαμβάνοντας 2.251 σταυρούς προτίμησης χωρίς καν να μετακινηθεί στην εκλογικής της περιφέρεια. Στην επόμενες εκλογές, σχεδόν ένα μήνα μετά, ήταν ξανά υποψήφια χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, κατετάγη 13η.

Χαρακτηριστικό είναι, όπως ανέφερε και το Πρώτο Θέμα. πως μέχρι χθες γνωστοί της στην Αλεξανδρούπολη δεν ήταν σίγουροι αν ζει ακόμα εκεί. Μάλιστα, ακόμα και ο βουλευτής Έβρου της Ελληνικής Λύση, Πάρης Παπαδάκης δεν είδε ούτε ήξερε μέχρι τώρα την κ. Αλεξανδράκη.

 Στην πρώτη της εμφάνιση στην τηλεόραση, η Γαλατώ Αλεξανδράκη όντας λακωνική ευχαρίστησε όσους την ψήφισαν και προφανώς έκπληκτη αναρωτήθηκε «πως έγινε αυτό». Η ίδια δεν θέλησε να απαντήσει στα σενάρια που τη θέλουν να μην ταξιδεύει τελικά στις Βρυξέλλες.