Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Στο 100% τα τελικά αποτελέσματα για τις Ευρωεκλογές με τη σειρά των κομμάτων να μην αλλάζει όπως ήταν γνωστή από νωρίς χθες το βράδι. Ο ΔΗΣΥ κέρδισε την πρώτη θέση διατηρώντας τους δύο Ευρωβουλευτές του ενώ το ΑΚΕΛ απογοήτευσε καθώς ήρθε δεύτερο χάνοντας και τον ένα εκ των δύο Ευρωβουλευτών του. Τρίτος κατετάγη το «πολιτικό φαινόμενο» Φειδία Παναγιώτου με το εκπληκτικό ποσοστό 19.4%. Έδρα κερδίζουν 4ο ΕΛΑΜ και 5ο ΔΗΚΟ (λόγω της χαμένης έδρας του ΑΚΕΛ).

-ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα ΕΔΕΚ έχασε σχεδόν τα μισά ποσοστά του από τις προηγούμενες εκλογές (5.1%) ενώ το νεοεμφανιζόμενο Βολτ κατετάγη 7ο με 2.9%.

Τα άλλα δύο κοινοβουλευτικά κόμματα που απογοήτευσαν είναι η ΔΗΠΑ με μόλις 2.2% και οι Οικολόγοι με 2.2%.

ευρωεκλογες παγκυπρια

Ποιοι εκλέγονται Ευρωβουλευτές

Από τον ΔΗΣΥ, στην ομάδα του ΕΛΚ, θα συνεχίσει ο Λουκάς Φουρλάς που έκοψε πρώτος το νήμα με 53.508 σταυρούς προτίμησης. Νέος κάτοικος Βρυξελλών ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα με 32.034.

δησυ ευρωεκλογες

Ο Γιώργος Γεωργίου, συνεχίζει για άλλα 5 χρόνια στην Ευρωβουλή για το ΑΚΕΛ και το κόμμα της ευρωαριστεράς καθώς έλαβε 33.530 σταυρούς προτίμησης.

ακελ ευρωεκλογες

Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία των εκλογικών αναμετρήσεων στην Κύπρο είναι ο Φειδίας Παναγιώτου καθώς κατάφερε να λάβει 71.330 σταυρούς προτίμησης.

Από το ΕΛΑΜ, στους Ευρωπαίους Συντηρητικούς και Μεταρρυθμιστές, εκλέγεται ο Γεάδης Γεάδη με 14.969 σταυρούς προτίμησης.

ελαμ ευρωεκλογες

Ο Κώστας Μαυρίδης του ΔΗΚΟ συνεχίζει στο S&D για τρίτη διαδοχική θητεία καθώς έλαβε 20.720 σταυρούς προτίμησης.

δηκο ευρωεκλογες

Να σημειώσουμε ότι «πρώτο κόμμα» ήταν η αποχή καθώς έφτασε το 41.14% ενώ τα άκυρα ήταν 2.1% και τα λευκά 6.31%.