Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης με τα πρόσωπα που κερδίζουν τις θέσεις των προέδρων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης να είναι ήδη γνωστοί. Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχουν και οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι που ως επί το πλείστον θα καλεστούν να συνενώσουν δημοτικά διαμερίσματα με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

-ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Για την προεδρία του ΕΟΑ Λευκωσίας, ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης εκλέγηκε με ένα ποσοστό της τάξης του 53.9% έναντι του ανθυποψηφίου του Ανδρέα Ασσιώτη που έλαβε ποσοστό 46.1%.

Ο Γιάννης Καρούσος επικράτησε στη μάχη του ΕΟΑ Αμμοχώστου καθώς έλαβε 54.9%, έναντι του Θεόδωρου Πυρίλλη και του Άντρου Κτωρίδη που έλαβαν 30% και 15.1% αντίστοιχα.

Στην Λάρνακα ο Άγγελος Χατζηχαραλάμπους κέρδισε τη «μάχη» για την προεδρία του ΕΟΑ λαμβάνοντας 63% έναντι 37% του ανθυποψηφίου του Ευάγγελου Ευαγγελίδη.

Για την προεδρία του ΕΟΑ Λεμεσού, ο Γιάννης Τσουλόφτας επικράτησε με ποσοστό 48% έναντι των ανθυποψηφίων του Βασίλη Δημητριάδη (43.7%) και Χρίστου Βακανά (8.3%).

Στην Πάφο, η «σκληρή μάχη» των χθεσινών εκλογών τέλειωσε με νικητή τον Χαράλαμπο Πιττοκοπίτη με 41.9% που επικράτησε του Κωστάκη Κωνσταντίνου (41.8%) για 38 ψήφους. Ο Μάριος Τσέλεπος έλαβε 16.3%.

Επαρχία Λευκωσίας

Ο Χαράλαμπος Προύντζος είναι ο νέος δήμαρχος του νεοσύστατου Δήμου Λευκωσίας με ποσοστό 56.8% έναντι του Νίκου Τορναρίτη (30.9%), Παναγιώτη Μέντζη (8.3%) και του Κωνσταντίνου Δημητριάδη (4.1%).

Ο Δήμος Στροβόλου άλλαξε «χέρια» καθώς νέος δήμαρχος είναι Σταύρος Σταυρινίδης που έλαβε 38.8% έναντι 31% του Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, 28.7% του Χρίστου Τσίγκη και 1.5% της Τσελεστίνα Ντε Πέτρο.

Δήμαρχος της κατεχόμενης Κυθραίας εξελέγη ο Μάριος Ζαμπακίδης, στην Λακατάμια συνεχίζει η Φωτούλα Χατζήπαπα ενώ στα Λατσιά-Γέρι ανανέωσε τη θητεία του ο Χρίστος Πιτταράς. Στην κατεχόμενη Μόρφου επανεξελέγη ο Βίκτωρ Χατζηαβραάμ ενώ στο δήμο Νότιας Λευκωσίας-Ιδαλίου εκλέγηκε ο Σταύρος Χατζηγιάννης.

Επαρχία Κερύνειας

Στον Δήμο Κερύνειας δήμαρχος εκλέγηκε ο Ιωσήφ Βιολάρης ενώ η Παραδείσα Μουρέττου εξελέγη δήμαρχος Λαπήθου. Για τον Καραβά δήμαρχος εξελέγη ο Νίκος Χατζηστεφάνου.

Επαρχία Αμμοχώστου

Στον Δήμο Αμμοχώστου, ο Σίμος Ιωάννου επικράτησε του κύριου ανθυποψηφίου του Ανδρέα Βραχίμη καθώς έλαβε 39.3% έναντι 30.2% αντίστοιχα.

Για τον Δήμο Παραλιμνίου-Δερύνειας, νέος δήμαρχος είναι ο Γιώργος Νικολέττος με ποσοστό 39.1% που έκοψε πρώτος το νήμα έναντι των ανθυποψηφίων του, Λούκα Πολυκάρπου, Κώστα Φυτιρή, Μιχάλη Ζουβάνη και Παναγιώτη Κύζα.

Ο Χρίστος Ζαννέττου εξελέγη δήμαρχος Αγίας Νάπας ενώ η κ. Ελένη Χατζημιχαήλ-Μυλωνά επανεξελέγη δήμαρχος του Δήμου Ακανθούς. Για τον δήμο Λευκονοίκου ακόμα τα αποτελέσματα είναι ρευστά, καθώς ο Πιερής Γυψιώτης προηγείται της Ζηνοβίας Λυσάνδρου-Παναγίδη για 15 ψήφους στο 78.1% της ροής αποτελεσμάτων. Στον Δήμο Λύσης ο Ανδρέας Καουρής συνεχίζει στη δημαρχία καθώς πήρε ποσοστό 79.2%.

Επαρχία Λάρνακας

Συνεχίζει στη δημαρχία του Δήμου Λάρνακας ο Ανδρέας Βύρας, καθώς έλαβε 65.7% των ψήφων έναντι 17.8% του Σωτήρη Ιωάννου και 16.5% του Μιχάλη Ππεκρή.

Νέος δήμαρχος Αραδίππου εκλέγηκε Χριστόδουλος Πάρτου με ποσοστό 55.3%, στην Αθηένου συνεχίζει ο Κυριάκος Καρεκλάς που έλαβε 69.5%.

Στον Δήμο Δρομολαξιάς-Μενεού κέρδισε τη μάχη ο Κύπρος Ανδρονίκου καθώς πήρε ποσοστό της τάξης του 54.2%. Ο Σοφοκλής Σοφοκλέους συνεχίζει στη δημαρχία του Δήμου Λευκάρων.

Επαρχία Λεμεσού

Η μάχη του Δήμου Λεμεσού είχε τελικά νικητή τον Γιάννη Αρμεύτη καθώς έλαβε 48.5% έναντι του Νίκου Νικολαΐδη (43.3%) και του Χρίστου Μιχαηλίδη (8.2%).

Στην Ανατολική Λεμεσό δήμαρχος εκλέγηκε ο Κυριάκος Ξυδιάς με 60.7%, στη Δυτική Λεμεσό δήμαρχος θα είναι ο Παντελής Γεωργίου με 64.1% και στα Πολεμίδια εξελέγη ο Αντρέας Θεοδώρου με 49.3%.

Επαρχία Πάφου

Ο Φαίδωνας Φαίδωνος επανεξελέγη στη δημαρχία του Δήμου Πάφου λαμβάνοντας 60.3% έναντι του ανθυποψηφίου του Εύρου Λοϊζίδη (39.7%).

Για τον Δήμο Ανατολικής Πάφου, δήμαρχος εξελέγη ο Νίκος Παλιός με ποσοστό 42.9% ενώ στην Πόλη Χρυσοχούς ο Γιώτης Παπαχριστοφή εξελέγη με ποσοστό 52.3%. Για τον Δήμο Ακάμα, νέος δήμαρχος είναι ο Μαρίνος Λάμπρου με 74.1%.

Δείτε την ροή των αποτελεσμάτων: