Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Συγκεκριμένες προτάσεις για συγκεκριμένες αναπτύξεις συζήτησαν Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και Εμίρης του Κατάρ.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στους δημοσιογράφους απόψε προσερχόμενος σε εκδήλωση της ΕΔΕΚ για τα 55 χρόνια από την ίδρυση της και για την 20η επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, στο Σκαλί Αγλαντζιάς, και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι οι εργασίες για τη μαρίνα Λάρνακας έχουν τερματιστεί μετά από απόφαση της Κυβέρνησης και ότι είχε δηλώσει πως το κράτος δεν εκβιάζεται κάτι που ο Πρόεδρος το απέδειξε στην πράξη, και ερωτηθείς ποια είναι τα επόμενα βήματα, Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «η ανάπτυξη του λιμανιού Λάρνακας θα γίνει κανονικά.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, συζήτησα, ήδη, με τον Υπουργό Μεταφορών, θα μας απασχολήσει το θέμα και προχωρούμε αμέσως με αυτό που πρέπει να γίνει. Να βγούμε σε προσφορές, να βρούμε μια εταιρεία, η οποία μπορεί πραγματικά να ανταποκριθεί. Το οφείλουμε στη Λάρνακα, το οφείλουμε στους πολίτες. Για αυτά τα έργα ειδικότερα στρατηγικής σημασίας χρειάζεται να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και αυτοί που αναλαμβάνουν ευθύνες θα πρέπει να είναι σε θέση να ανταποκριθούν».

Ερωτηθείς πώς διασφαλίζονται οι εργαζόμενοι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «να μην υπάρχει καμία ανησυχία ειδικότερα για τους εργαζόμενους. Με τον Δήμο Λάρνακας είμαστε σε συνεχή επαφή, δεν υπάρχουν οποιοιδήποτε λόγοι για να υπάρχει ανησυχία, ειδικότερα αναφέρομαι στους εργαζόμενους».

Σε ερώτηση αν ο Εμίρης του Κατάρ έδειξε ενδιαφέρον και για αυτή την ανάπτυξη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «μιλήσαμε για πολύ συγκεκριμένες αναπτύξεις, συμπεριλαμβανομένης και αυτής, αλλά και άλλες στρατηγικές αναπτύξεις. Υπάρχει ένα ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα μας, για αυτό έγινε η επίσκεψη, ήταν ένας από τους πιο βασικούς λόγους των συζητήσεων, αλλά θα δούμε στην πράξη. Τέτοια έργα στρατηγικής σημασίας τα προσεγγίζουμε με απόλυτη σοβαρότητα».