Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ιο

Από τη Νέα Υόρκη και τη Μαδρίτη, μέχρι το Παρίσι, τη Βηρυτό και την Τύνιδα.

Χιλιάδες διαδηλωτές σε μεγάλες πόλεις ανά τον κόσμο, ξεχύθηκαν στους δρόμους, καταδικάζοντας την αιματηρή επίθεση των δυνάμεων του Ισραήλ στη Ράφα.

Οι εικόνες της φρίκης από τον καταυλισμό εκτοπισμένων στη Ράφα που επλήγη από ισραηλινό χτύπημα, δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο τη θέση του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος απομονώνεται διεθνώς.

Ο μεγαλύτερος σύμμαχός του, η Ουάσινγκτον, έστειλε νέο αυστηρό μήνυμα, υποδεικνύοντας την ανάγκη να αποφεύγονται πάση θυσία απώλειες μεταξύ των αμάχων, την ώρα που οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζητούσαν για πρώτη φορά το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων κατά του Ισραήλ εάν δεν συμμορφωθεί με τις αποφάσεις των Διεθνών Δικαστηρίων.

Το κύμα οργής κατά του Ισραήλ γιγαντώνεται και φθάνει μέχρι την Γαλλική Εθνοσυνέλευση, όπου βουλευτής άνοιξε σημαία της Παλαιστίνης, σε σύνοδο της Ολομέλειας.

Επισημοποιήθηκε η αναγνώριση

Έξω από το Κοινοβούλιο της Ιρλανδίας, δίπλα από τις σημαίες της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυμάτιζε σήμερα και η σημαία της Παλαιστίνης. Ιρλανδία, Νορβηγία και Ισπανία, επισημοποίησαν την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους, όπως είχαν προαναγγείλει.

Πεδρο Σαντσεθ – Πρωθυπουργός Ισπανίας

«Η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους δεν είναι μόνο θέμα ιστορικής δικαιοσύνης βάσει των νόμιμων φιλοδοξιών του παλαιστινιακού λαού, είναι επιπρόσθετα και μια αναγκαιότητα αν θέλουμε να πετύχουμε ειρήνη»

Νέος «πόλεμος» Ισραήλ – Τουρκία

Σε νέο μπρα ντε φερ με βαριούς χαρακτηρισμούς επιδόθηκαν το τελευταίο 24ωρο Τουρκία και Ισραήλ.

Τον χορό είχε ανοίξει χθες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την επίθεση στη Ράφα.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – Πρόεδρος Τουρκίας

«Όπως ο Χίτλερ, τον οποίο μιμείται, ο Μιλόσεβιτς, ο Κάρατζιτς και άλλοι Φαραώ της ιστορίας, (ο Βενιαμίν Νετανιάχου) δεν θα καταφέρει να αποφύγει το να μνημονεύεται με κατάρες.»

Άμεση και με αναφορές και στην κατοχή της Κύπρου, η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ.

Ισραελ Κατς – ΥΠΕΞ Ισραήλ

«Αυτός που πρέπει να κατηγορηθεί για γενοκτονία είναι ο δικτάτορας Ερντογάν που δολοφονεί Κούρδους πολίτες της χώρας του, που κατέχει τη βόρεια Κύπρο και που διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.»

Προσπαθείτε μάταια να αποσπάσετε την προσοχή από τα εγκλήματα που διαπράττετε στη Λωρίδα της Γάζας, ανταπάντησε το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, για να συμπληρώσει πως η διεθνής κοινότητα ξύπνησε.