Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Και ξαφνικά... σύγκρουση υπουργού Οικονομικών και υπουργού Υγείας, με τον Μάκη Κεραυνό, να μην κρύβει την έντονη ενόχληση και δυσφορία του, από τον τρόπο της διαρροής επιστολών που αντάλλαξε με τον Μιχάλη Δαμιανό, σχετικά με την σύσταση ενός συντονιστικού φορέα, υπό την ευθύνη του υπουργείου Υγείας, που να εφαρμόζει μια κεντρική εθνική πολιτική για τον καρκίνο.

Οπως και στην επιστολή του προς τον κύριο Δαμιανό που διέρρευσε στον Φιλελεύθερο, έτσι  και στις δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως έχουν αφαιρεθεί από το Υπουργείο Υγείας κορυφαίοι τομείς ευθύνης, όπως τα νοσοκομεία και τα ασθενοφόρα, υποδεικνύοντας πως το Ινστιτούτο για τον Καρκίνο θα πρέπει να ενταχθεί σε μια από τις Διευθύνσεις του υπουργείου, με συγκεκριμένο ρόλο, ώστε να υπάρχει ένας κεντρικός συντονισμός όλων των φορέων, ιδρυμάτων και οργανισμών που καταπιάνονται με θέματα καρκίνου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός Οικονομικών, άφησε σαφείς αιχμές για το ποιος κρύβεται πίσω από την διαρροή των επιστολών. Σημειώνοντας με νόημα, πως με δική του πρωτοβουλία μπήκε ένα εκατομμύριο ευρώ στον Προϋπολογισμό για να ιδρυθεί και να προχωρήσει το Ινστιτούτο Καρκίνου.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, που επικαλείται την απαντητική επιστολή του Μιχάλη Δαμιανού, προς τον κύριο Κεραυνό, ο υπουργός Υγείας καλεί τον υπουργό Οικονομικών να επανεξετάσει την πρόταση του για τη σύσταση ξεχωριστής νομικής οντότητας που θα διαχειρίζεται απρόσκοπτα τα θέματα του καρκίνου σε κεντρικό επίπεδο. Απάντηση που επιβεβαιώνει την υποβόσκουσα αντιπαράθεση μεταξύ των δύο.

Ο κύριος Κεραυνός απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εξήρε το έργο και την προσφορά του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου, του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου, του Ινστιτούτου Γενετικής και άλλων φορέων. Ολα τα ιδρύματα κάνουν εξαιρετική δουλειά, είπε χαρακτηριστικά.

Παρά τις επίμονες προσπάθειες του ΑΝΤ1 να επικοινωνήσει με τον υπουργό Υγείας, αυτό δεν κατέστη δυνατό.