Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Μέτρα που θα φέρουν λύσεις στο μεταναστευτικό πρόβλημα που διογκώνεται καθημερινά ψάχνει να βρει η Κυβέρνηση, καθώς, μόνο προβληματισμό μπορεί να προκαλεί το γεγονός ότι, σε μόλις πέντε μέρες, έφτασαν στην χώρα μας 14 βάρκες φορτωμένες με μετανάστες.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, είπε ότι, «ήδη επεξεργαζόμαστε μια σειρά από μέτρα τα οποία ευελπιστούμε τις επόμενες μέρες να αποδώσουν».

Αναφορικά με το εάν πρόκειται για μέτρα τα οποία δεν έχουν γίνει γνωστά εξήγησε ότι, είναι μέτρα που βρίσκονται σε αξιολόγηση για να μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή.

Τόνισε ότι, «η Κυπριακή Δημοκρατία τα μέτρα που θα μπορούσε να λάβει τα έχει λάβει και δεν είναι ζήτημα παράληψης μέτρων. Είναι ζήτημα ότι  γεωγραφικά βρισκόμαστε κοντά από τον Λίβανο».

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επικοινώνησε με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με την οποία θα συναντηθεί την Κυριακή αλλά και με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, συγκεκριμένες σκέψεις που αξιολογούνται θα μεταφερθούν στην κ. Φον ντερ Λάιεν για να μπορούν να λάβουν άμεσα μέτρα.