Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ηρακλης Ηρακλεους

Η συνεχιζόμενη συζήτηση για τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε με την επικείμενη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, έχει δημιουργήσει ιδιαίτερο προβληματισμό και ανησυχία. Εντούτοις, η συζήτηση επικεντρώνεται στις οικονομικές και διοικητικές παραμέτρους της μεταρρύθμισης και αφήνει στο περιθώριο την ουσία της, που δεν είναι άλλη από την αναβάθμιση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες. Ιδιαίτερα ανάμεσα σε εμάς, τους κατοίκους των κοινοτήτων που θα μετεξελιχθούν σε δημοτικά διαμερίσματα, επικρατεί έντονος ο προβληματισμός με ποιον τρόπο θα εξασφαλίζεται η ισόνομη και δίκαιη κατανομή των διαθέσιμων πόρων.

Στην περίπτωση του Αγίου Τύχωνα, είναι ύψιστης σημασίας να διασφαλίσουμε την ύπαρξη των μηχανισμών που όχι μόνο παρέχουν στους κατοίκους της κοινότητάς μας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες αλλά παράλληλα θα διασφαλίζονται και οι επενδύσεις τόσο σε υποδομές αλλά και σε άλλους υποστηρικτικούς παράγοντες που θα διασφαλίζουν τη συνέχιση της ανάπτυξης της κοινότητάς μας. Όντας μία από τις πλέον οικονομικά ισχυρές κοινότητες Παγκύπρια, οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι ο Άγιος Τύχωνας θα παίρνει όσα χρειάζεται και όσα δικαιούται για να συνεχίσει να είναι πρωταγωνιστής στην οικονομική ανάπτυξη της Λεμεσού.

Απαραίτητα για το πιο πάνω στόχο είναι αφενός η τεχνοκρατική επάρκεια και αφετέρου η ουσιαστική ικανότητα διεκδίκησης και παράθεσης επιχειρημάτων. Αρχικά πρέπει να δημιουργήσουμε τους μηχανισμούς ελέγχου κατανομής πόρων, τόσο οικονομικών, ανθρώπινων αλλά και άλλων. Μέσω της δημιουργίας μηχανισμού αξιολόγησης με αναλογικούς δείκτες και με τεχνικές ελέγχου, θα μπορούμε να διασφαλίζουμε ότι θα παίρνουμε όσα δικαιούμαστε βάσει των αναγκών αλλά και της προσφοράς μας στον καινούριο δήμο.

Παράλληλα είναι κρίσιμη η επιλογή των σωστών και καταρτισμένων ατόμων, που θα μας εκπροσωπούν στο νέο δημοτικό σχήμα. Τα αχαρτογράφητα νερά της μεταρρύθμισης, επιβάλλουν επιτακτικά την ύπαρξη επιστημοσύνης, τεχνικής επάρκειας αλλά και της ικανότητας διεκδίκησης μέσα από μια μεστή και ορθολογική παράθεση επιχειρημάτων.

Ως εκ τούτου και λόγω της ασάφειας του νόμου της τοπικής αυτοδιοίκησης, η ανάγκη για επιλογή των ικανότερων εκπροσώπων παίρνει άλλη διάσταση.

Ο Άγιος Τύχωνας είναι προικισμένος τόσο με απίστευτη φυσική ομορφιά όσο και με κατοίκους φιλοπρόοδους και εργατικούς. Τα χαρακτηριστικά αυτά σε συνδυασμό με τη παρακαταθήκη της Αρχαίας Αμαθούντας μας επέτρεψαν να ευδοκιμήσουμε και να εξελίξουμε τη κοινότητά μας σε κόσμημα για τη Λεμεσό και για την Κύπρο. Η παρούσα συγκυρία μας έφερε σε μια κρίσιμη καμπή, που ουσιαστικά καλούμαστε να ξανακερδίσουμε όσα μας ανήκουν. Μέσα από συλλογική δουλειά και όραμα μπορούμε να κρατήσουμε τη κοινότητά μας πρωταγωνιστή των νέων εξελίξεων.

Ο Άγιος Τύχωνας είναι ευθύνη όλων μας.

Ηρακλής Ηρακλέους

Υποψήφιος Αντιδήμαρχος Αγίου Τύχωνα