Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ευρωπαικο κοινοβουλιο

Έμπρακτα , στο πλευρό της Ουκρανίας,  βρίσκεται η ΕΕ, καθώς σήμερα το ΕΚ ενέκρινε την αναθεώρηση του Πολυετούς  Δημοσιονομικού Πλαισίου, προσφέροντας, μια μακροπρόθεσμη στήριξη στην Ουκρανία 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πως θα βρίσκεται διπλά στον Ουκρανικό λαό για όσο χρειαστεί.

Εξάλλου την Πέμπτη θα τεθεί προς ψηφοφορία και ψήφισμα, το οποίο θα επικεντρωθεί στην ανάγκη τα κράτη μέλη της ΕΕ να επιταχύνουν την παράδοση όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία  και να εξετάσουν μελλοντική οικονομική στήριξη της χώρας.

Τονίζεται, πως  με την αναθεώρηση ου Πολυετούς  Δημοσιονομικού Πλαισίου,  θα διατεθούν και περισσότερα, χρήματα για τη διαχείριση της μετανάστευσης και στον τομέα  της εξωτερικής πολιτικής.

Παρέμβαση ευρωβουλευτών προς ΕΕ για το Ριζοκάρπασο

Κινήσεις όσον αφορά, τις απαράδεκτες ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου, έχουμε και από τους Ευρωβουλευτές.

Ο Ευρωβολευτής του ΔΗΚΟ Κώστας Μαυρίδης,  με παρέμβαση του στην Ευρωπαϊκή  Επιτροπή,  καταγγέλλει με έντονο τρόπο την νέα σοβαρή παρέμβαση, και καλεί την επιτροπή, σε λήψη μέτρων και να καταδικάσει δημόσια τις ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και η Επιτροπή Παιδείας και πολιτισμού του ΕΚ, από τα μέλη της Λουκά Φουρλα  Νιαζί Κιζιλγιουρεκ, αναμένεται, μάλιστα να αποστείλει,  και επιστολή στις κατοχικές αρχές με αυστηρές συστάσεις.

Σχετική επιστολή  προς τη Κομισιόν  για τα προβλήματα που δημιουργεί το κατοχικό καθεστώς στα σχολειά του Ριζοκαρπάσου, απέστειλε και ο Λουκάς Φουρλάς, στις 20 Φεβρουαρίου.