Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Απέρριψε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος τα περί ενόχλησης του Προεδρικού, μετά την ανακοίνωση στην οποία προχώρησε το περασμένο Σάββατο, ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία για συντονισμό μεταξύ των κομμάτων τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση, ενόψει εξελίξεων στο Κυπριακό. 

Από πλευράς κυβέρνησης δεν υπήρξε οποιοδήποτε επίσημο σχόλιο, αν και πληροφορίες και δημοσιεύματα εμφανίζουν τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, δυσαρεστημένο μετά τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία που ανέλαβε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ. 

Σε δηλώσεις το μεσημέρι, μετά την πρώτη συνάντηση που είχε, στα γραφεία του ΔΗΚΟ, και στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του, με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο, ο Νικόλας Παπαδόπουλος σημείωσε ότι υπήρξε ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

«Οφείλουμε να θωρακίσουμε τις πρωτοβουλίες του προέδρου της Δημοκρατίας. Οφείλουμε να συνεργαστούμε για να διαφυλάξουμε την ομαλότητα και σταθερότητα που απαιτεί σήμερα η χώρα», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος. 

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, διέψευσε κατηγορηματικά ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί ίσως προοίμιο για να βρεθεί η αφορμή για απόσυρση της υποστήριξης του κόμματος του προς την κυβέρνηση. 

«Δεν καταλαβαίνω τον συλλογισμό. Δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αυτή η πρωτοβουλία έχει ένα συγκεκριμένο σκοπό», δήλωσε. 

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος διευκρίνισε ότι η ΕΔΕΚ, παρά τη διαφωνία για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, στηρίζει τις πρωτοβουλίες του προέδρου της Δημοκρατίας για επανέναρξη των συνομιλιών και εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενώ χαρακτήρισε αναγκαία την συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων ενόψει εξελίξεων. 

«Επειδή ενδέχεται η κ. Ολγκίν να έχει συναντήσεις με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, είναι πολύ σημαντικό στο βαθμό που είναι δυνατόν να είμαστε συντονισμένοι για να καταθέσουμε συγκεκριμένες απόψεις που να δείχνουν την πραγματική υφή του Κυπριακού», δήλωσε ο κ. Σιζόπουλος. 

Οι δυο πολιτικοί αρχηγοί δήλωσαν ότι ο συντονισμός δεν περιορίζεται μόνο σε θέματα Κυπριακού αλλά θα αφορά και την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος.