Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Μόλις 110 ημέρες απομένουν για την διπλή εκλογική αναμέτρηση του Ιούνη και παρά τον πολύμηνο αγώνα στον οποίο έχουν επιδοθεί οι ηγεσίες των κομμάτων για συμπλήρωση των ψηφοδελτίων, υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες, με τον χρόνο να πιέζει…

 

Οι εκκρεμότητες των Ευρωεκλογών

Μόλις τρία από τα επτά κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν επί του παρόντος ανακοινώσει το ψηφοδέλτιό τους για τις ευρωεκλογές.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, που θέλει να διατηρήσει τα κεκτημένα του. «Για εμάς είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Να παραμείνουμε πρώτη πολιτική, κυρίαρχη δύναμη στον τόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου Ξένια Κωνσταντίνου.

Το ΑΚΕΛ, το οποίο στοχεύει στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. «Ο εκλογικός μας στόχος είναι να διατηρήσουμε τις δύο έδρες που έχει το ΑΚΕΛ στο Ε.Κ τα τελευταία 20 χρόνια και να πετύχουμε το μεγαλύτερο εκλογικό ποσοστό», είπε Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Κουκουμάς

Και η ΕΔΕΚ, που θέλει να διατηρήσει την έδρα που κέρδισε και στις προηγούμενες ευρωεκλογές. Στην τελική ευθεία για ολοκλήρωση του ψηφοδελτίου, μπαίνει το ΔΗΚΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεδομένη είναι η υποψηφιότητα του νυν ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη, ενώ τις υπόλοιπες θέσεις θα καταλάβουν αξιωματούχοι του κόμματος αλλά και άνθρωποι του πολιτισμού, του αθλητισμού και της κοινωνίας των πολιτών.

Θέμα εβδομάδων η συμπλήρωση του ευρωψηφοδελτίου και στο ΕΛΑΜ. Οι τρεις που κλείδωσαν είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι Γεάδης Γεάδη, Πόλυς Ανωγυριάτης και Λίνος Χατζηγεωργίου.

Στην Δημοκρατική Παράταξη οι ζυμώσεις και οι διαβουλεύσεις προχωρούν και οι ανακοινώσεις έπονται σύντομα.

Μετά το Πολιτικό Συνέδριο οι αποφάσεις του Κινήματος Οικολόγων, με τον Πρόεδρο, Γιώργο Περδίκη, να μας προϊδεάζει για εκπλήξεις.

 

Τα ανοιχτά μέτωπα των τοπικών εκλογών

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται ο Δημοκρατικός Συναγερμός για την συμπλήρωση όλων των ψηφοδελτίων του, και για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο μεγάλος πονοκέφαλος για την Πινδάρου παραμένει η Λάρνακα, όπου αναζητούνται αλλά επί του παρόντος αγνοούνται, ενδιαφερόμενοι για την Προεδρία του Επαρχιακού Οργανισμού και της Δημαρχίας.

Δύο οι μεγάλες εκκρεμότητες για το ΑΚΕΛ. Αφορούν στον Δήμο Αγίας Νάπας και το Δήμο Αραδίππου.

Για το ΔΗΚΟ οι μεγάλες εκκρεμότητες αφορούν στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, και για τον Πρόεδρο του Επαρχιακού Οργανισμού και για τους Δημάρχους Παραλιμνίου-Δερύνειας και Αγίας Νάπας. Όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Σολωμού «ο Μάρτης είναι ο μήνας στον οποίο θα έχουμε κλειδώσει τα πάντα».

Το ΕΛΑΜ αποφάσισε να δώσει επιλεκτικά εκλογικές μάχες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, διεκδικώντας τις Δημαρχίες Λάρνακας και κατεχόμενης Αμμοχώστου και την αντιδημαρχία Πάφου. Ποντάρει όμως στα Δημοτικά Συμβούλια.

Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου επιδιώκει να κλείσει τις εκκρεμότητές της η ΕΔΕΚ.

Στη Δημοκρατική Παράταξη εκκρεμεί η απόφαση για τον Επαρχιακό Οργανισμό Πάφου και για τους Δημάρχους Ανατολικής Πάφου και Δρομολαξιάς – Μενεού.

Εντός Μαρτίου κλειδώνει αποφάσεις το Κίνημα Οικολόγων.

Μετά τις εκλογές, και αναλόγως και των αποτελεσμάτων, το κομματικό ταμείο, με τις κάλπες της εννάτης Ιουνίου να κρίνουν εν πολλοίς τις πολιτικές ισορροπίες του τόπου, ακόμη και το μέλλον κάποιων κομματικών ηγεσιών.