Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

«Η αριστερά ξέρει να δίνει μάχες και να τις κερδίζει και θα κερδίσουμε και αυτή τη μάχη.»Το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ Αριστερά Κοινωνική Συμμαχία, γράφει ιστορία, ανοίγει δρόμους, βλέπει στο μέλλον. Με αυτά τα λόγια επέλεξε, ο  Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, να παρουσιάσει επισήμως τους έξι υποψήφιους Eυρωβουλευτές του κόμματος.

«Τπ ψηφοδέλτιο μας είναι η επιλογή για όλους τους Κυπρίους, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, για όλο τον κόσμο της επανένωσης και της λύσης. Ισχυρό, με ανθρώπους ικανούς, έντιμους κι έτοιμους να είναι δύναμη διεκδίκησης για την πατρίδα μας και τον λαό μας.», επισήμανε ο κ. Στεφάνου.

Με σύνθημα «ΑΚΕΛ 2024, Αριστερά Κοινωνική Συμμαχία, Δύναμη Διεκδίκησης στην Ευρώπη», το κόμμα της αριστεράς ρίχνεται στην μάχη των ευρωεκλογών,  διεκδικώντας την Ευρώπη της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Στην ομιλία του, ο Στέφανος Στεφάνου άσκησε έντονη  κριτική στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία όπως τόνισε επιμένει στις ίδιες συνταγές που μεγαλώνουν τις ανισότητες.

«Για εμάς κοινωνική Ευρώπη σημαίνει Ευρώπη, θεμελιακά δίκαιη. Ευρώπη που υπηρετεί τον κόσμο της εργασίας, που απελευθερώνει ανάπτυξη για όλους, με σεβασμό στο περιβάλλον.», σημείωσε ο κ. Στεφάνου.

Από τις βολές του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ δεν ξέφυγαν Δημοκρατικός Συναγερμός και ΕΛΑΜ, καθώς και Νίκος Χριστοδουλίδης και Νίκος Αναστασιάδης.

«Το ΕΛΑΜ εξέλεξε και τον Αναστασιάδη, και τον Χριστοδουλίδη και την Αννίτα Δημητρίου στα αξιώματά τους, επιβεβαιώνοντας ότι, στην πράξη το ΕΛΑΜ είναι η εφεδρεία του Συναγερμού. Αλλά και πάλι, αυτό που δεν έχουν ακόμα καταλάβει είναι ότι το πρόβλημα με την ακροδεξιά δεν είναι ότι τους «κλέβει ψήφους». Το πρόβλημα είναι ότι δηλητηριάζει την κοινωνία με μίσος, με ψέματα, με σκοταδισμό.», υπογράμμισε ο κ. Στεφάνου.

Ισότητα στο ψηφοδέλτιο

Το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ για τις Ευρωεκλογές περιλαμβάνει τρεις γυναικες και τρεις ανδρες, κάνοντας την έμφυλη ισότητα πράξη.

Οι τρείς γυναίκες είναι η  οικονομολόγος  Άννα Θεολόγου, η νομικός- διεθνολόγος Σταύρη Καλοψιδιώτη, και η ηθοποιός, τηλεοπτική παραγωγός και παρουσιάστρια Μέλανη Στέλιου.

«Η Κύπρος, δεν είναι ο “φτωχός συγγενής” της ΕΕ. Έχουμε ρόλο και λόγο στο μέλλον της Ευρώπης.», επισήμανε η Άννα Θεολόγου.

«Θα συνεχίσουμε, να κάνουμε συνείδηση την επιταγή για μια Κύπρο ελεύθερη και επανενωμένη.», σημείωσε η Σταύρη Καλοψιδιώτη.

«Να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη για μια ΙΣΧΥΡΗ ΦΩΝΗ της αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο.», ανέφερε η Μέλανη Στέλιου.

Το ψηφοδέλτιο συμπληρώνουν, οι δύο νυν Ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ, ο φιλόλογος Γιώργος Γεωργίου και ο ακαδημαϊκός Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, και ο φιλόλογος αγγλικής και γερμανικής γλώσσας, δήμαρχος Δερύνειας, Άντρος Καραγιάννης.

«Ξεκινάμε λοιπόν… Για την Κύπρο μας και τους τίμιους ανθρώπους της. Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους.», τόνισε ο κ. Γεωργίου.

«Θα είμαστε και πάλι η φωνή όλων των πολιτών της Κύπρου, όπως και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ευρύτερα…», επισήμανε ο κ. Κιζίλγιουρεκ.

«Εμείς θα προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε τα εκλογικά ποσοστά της Αριστεράς, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ευρώπη.», επισήμανε ο κ. Καραγιάννης.

Το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ συνδυάζει πολιτικά στελέχη του ΑΚΕΛ αλλά και προσωπικότητες του ευρύτερου προοδευτικού χώρου της Κύπρου, ενώ για δεύτερη φορά περιλαμβάνεται Τουρκοκύπριος υποψήφιος.