Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γιαννακης ομηρου

Στις ενέργειες που προέβη ο ίδιος, αναφέρεται με γραπτή του δήλωσε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, με αφορμή τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή όσον αφορά τα ωφελήματα πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας και τις Βουλής. 

«Επειδή ο ‘βίος και η πολιτεία’ κάθε συμμετέχοντος στην πολιτική διαδικασία, είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας του κατά πόσον πράγματι κήδεται του δημοσίου συμφέροντος», ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου με γραπτή του δήλωση σήμερα αναφέρεται στα ωφελήματα και πως χειρίστηκε ο ίδιος αυτά που δικαιούνταν.

Όπως αναφέρει, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως ΠτΒ το 2011, αποποιήθηκε το επίδομα εξωτερικού, του δικαιώματος σύνταξης για την προηγούμενη βουλευτική του θητεία, ενώ ζήτησε κι έγινε αποδεκτό από τον Αρχηγό Αστυνομίας την δραστική – κατά το ήμισυ – μείωση του αριθμού των αστυνομικών της φρουράς του και την κατάργηση συνοδευτικού αυτοκινήτου στις μετακινήσεις του. Αποποιήθηκε επίσης της εγκατάστασης στατικής αστυνομικής φρουράς στους τόπους κατοικίας του «παρά τη διαφωνία του Αρχηγού Αστυνομίας», αρνήθηκε να παραλάβει αυτοκίνητο για χρήση από το Διευθυντή του Γραφείου του ενώ ως Υπουργός Άμυνας, το 1998 απέρριψε την εγκατάσταση στατικής φρουράς στρατονόμων στους τόπους κατοικίας μου.

Σε ότι αφορά το επίδομα γραμματειακών υπηρεσιών, προσθέτει ο κ. Ομήρου, υπό την ιδιότητα του ως πρώην Προέδρου της Βουλής, «πληροφορώ ότι και Γραμματέα απασχολώ και ακίνητο ενοικιάζω και συντηρώ στη Λευκωσία ως χώρο Πολιτικού Γραφείου. Με έξοδα υπέρτερα του επιδόματος γραμματέως». Θεωρεί, αναφέρει, ότι επιβάλλεται ένας λογικός εξορθολογισμός των νομοθετικών ρυθμίσεων για πρώην ΠτΔ και ΠτΒ, «μακριά από αγοραίο λαϊκισμό και θα πρέπει να αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις της Βουλής».