Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Η πρόθεση που υπάρχει είναι να ληφθούν αποφάσεις για αποτελεσματικότερη λειτουργία ολόκληρης της αστυνομικής δύναμης, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη του στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου, ο κ. Χαρτσιώτης σημείωσε πως στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου υπάρχουν δύο ιδιαιτερότητες σε σχέση με τις άλλες επαρχίες.

Η πρώτη είναι το μεγάλο κύμα των μεταναστών που καταλήγουν στην περιοχή, το οποίο πρέπει ν’ αντιμετωπίζεται κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, και η δεύτερη ιδιαιτερότητα είναι ο τεράστιος αριθμός τουριστών που δέχεται κατά την καλοκαιρινή περίοδο, που στην Κύπρο διαρκεί τουλάχιστον επτά μήνες, ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι συζητήθηκαν αυτές οι ιδιαιτερότητες σε συνδυασμό με όλα τα άλλα προβλήματα και τις ανησυχίες που απασχολούν την ΑΔΕ Αμμοχώστου. Έχουν γίνει πολύ ωφέλιμες, πολύ χρήσιμες εισηγήσεις και το Υπουργείο έχει αναλάβει να ανταποκριθεί  στα θέματα, σημείωσε.

Ερωτηθείς κατά πόσον σύντομα το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα λάβει αποφάσεις για αντιμετώπιση των συγκεκριμένων προβλημάτων, ο κ. Χαρτσιώτης απάντησε καταφατικά και πρόσθεσε πως «αυτή είναι η πρόθεση, να ληφθούν αποφάσεις για την όσο το δυνατό αποτελεσματικότερη λειτουργία όχι μόνο αυτής της Αστυνομικής Διεύθυνσης με τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν, αλλά ολόκληρης της αστυνομικής δύναμης».

Σημειώνεται ότι στην επίσκεψη του στην ΑΔΕ Αμμοχώστου ο Υπουργός Δικαιοσύνης συνοδευόταν μεταξύ άλλων και από τον Αρχηγό της Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου.

Αρχικά ο Υπουργός επιθεώρησε παράταξη με τους αξιωματικούς και υπεύθυνους αστυνομικών σταθμών της επαρχίας και διαφόρων τμημάτων της ΑΔΕ και στη συνέχεια παρακάθησε σε σύσκεψη στο γραφείο του Αστυνομικού Διευθυντή Αμμοχώστου Γιώργου Οικονόμου.

Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των υπευθύνων των αστυνομικών σταθμών της επαρχίας και των τμημάτων κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αστυνομία στην επαρχία.