Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Την πρόσληψη 500 περίπου αστυνομικών εντός του 2024, προανήγγειλε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μάριος Χαρτσιώτης για την αντιμετώπιση του προβλήματος υποστελέχωσης της δύναμης, τονίζοντας την ίδια ώρα ότι «δεν θα εξαλειφθούν οι βόμβες, δεν θα εξαλειφθούν οι εμπρησμοί, το έγκλημα είναι εκεί». 

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της επίσκεψης του στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, ο Υπουργός ανέφερε ότι πέρα από τον ενημερωτικό χαρακτήρα της επίσκεψης, αποσκοπούσε και στην άμεση και αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων που αυτή τη στιγμή μπορούν να διατεθούν. 

«Σημασία έχει τώρα η εφαρμογή των μέτρων που έχουν εξαγγελθεί χθες, αυτός είναι ο στόχος των επόμενων ημερών προκειμένου να δούμε κάποια συγκεκριμένα, απτά αποτελέσματα, με στόχο την καλύτερη δυνατή βελτίωση του επίπεδου ασφαλείας», ανέφερε.  

Όσον αφορά το πρόβλημα της υποστελέχωσης της αστυνομικής δύναμης ο κ. Χαρτσιώτης ανέφερε ότι είναι κάτι το οποίο «πολύ σύντομα τροχιοδρομείται. Εντός του 2024 θα υπάρξουν συγκεκριμένες προσλήψεις, περίπου 500 στον αριθμό», είτε που αφορούν συμβασιούχους και ειδικούς αστυνομικούς. 

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε τις διαδικασίες στελέχωσης, βελτίωσης εγκαταστάσεων. Δεν μπορούμε να αναμένουμε αυτά τα θέματα όταν η εγκληματικότητα έχει φτάσει σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο», τόνισε αναφερόμενος στα μέτρα που αποφασίστηκαν και τέθηκαν σε ισχύ χθες. 

Παράλληλα τόνισε ότι «δεν θα εξαλειφθούν οι βόμβες, δεν θα εξαλειφθούν οι εμπρησμοί, το έγκλημα είναι εκεί και κάποτε αυξάνεται και κάποτε υπάρχει ύφεση. Στόχος μας είναι να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα». 

Κληθείς να σχολιάσει την αποτελεσματικότητα της κάρτας φιλάθλου, ο κ. Χαρτσιώτης τόνισε ότι «παρουσιάζει κενά και ελλείψεις. Στόχος της κάρτας φιλάθλου ήταν άλλος και όντως δεν εκπληρώνεται στο ακέραιο», προσθέτοντας ότι μέσα στους στόχους είναι να βελτιωθεί η διαδικασία για να έχει κάποιο αποτέλεσμα.