Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ερσιν ταταρ

Αδικημένη επιθυμεί να εμφανίσει την τουρκική πλευρά ο Ερσίν Τατάρ, από αναφορές στις εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα για τις καλές του υπηρεσίες και την ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής δύναμης.

Αν και ο Αντόνιο Γκουτέρες επέλεξε να μοιράσει σχεδόν εξ ημισείας τις ευθύνες για την κατάσταση στην ουδέτερη ζώνη, ο κατοχικός ηγέτης προκλητικά κάνει λόγο για μεροληπτικές διαπιστώσεις των Ηνωμένων Εθνών, κατηγορώντας παράλληλα την ελληνοκυπριακή πλευρά για στοχοποίηση των Τουρκοκυπρίων.

«Η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει αυξήσει την επιθετικότητά της τις τελευταίες ημέρες, ανησυχώντας το λαό μας και επαναφέροντας τις μεθόδους που δοκίμασε στο παρελθόν και δεν οδήγησαν πουθενά», είπε ο Ερσίν Τατάρ.

Ωστόσο χαρακτήρισε θετική την αναφορά Κόλιν Στιούαρτ μετά την ενημέρωση την οποία ο Καναδός διπλωμάτης  έκανε στα μόνιμα και αιρετά μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, για ένα μοντέλο συμβιβασμού στο νησί αποδεκτό και από τις δύο πλευρές.

Ενόψει της καθόδου στην Κύπρο  της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα, ο Ερσίν Τατάρ φρόντισε να επαναλάβει ότι η αποστολή της κ. Ολγκίν θα έχει χρονικό ορίζοντα έξι μηνών, κατά την διάρκεια των οποίων θα διερευνήσει εάν υπάρχει κοινό έδαφος μεταξύ των δύο πλευρών, προκειμένου να ξεκινήσει μια νέα και επίσημη διαδικασία.

«Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω ενός συμβιβασμού που θα βρεθεί ως αποτέλεσμα μιας νέας και επίσημης διαδικασίας που θα ξεκινήσει με την επιβεβαίωση της κυριαρχικής μας ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος μας», ανέφερε ο Τατάρ.

Ο κατοχικός ηγέτης θα συναντηθεί με την προσωπική απεσταλμένη του γενικού γραμματέα το πρωί της 30ης Ιανουαρίου.