Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Συνεχίζονται οι εργασίες από τις κατοχικές δυνάμεις κοντά στη νεκρή ζώνη στην περιοχή Δένειας ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο επικεφαλής της κοινότητας, Χριστάκης Παναγιώτου, σημειώνοντας πως τα Ηνωμένα Έθνη παρακολουθούν την κατάσταση.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ για την κατάσταση στην περιοχή μετά τις καταγγελίες του χθες για εργασίες Τούρκων στρατιωτών κοντά στην νεκρή ζώνη στην περιοχή Δένειας, ο κ. Παναγιώτου ανέφερε ότι βλέπουν ότι συνεχίζονται οι εργασίες και συγκεκριμένα το σκάψιμο ενός μεγάλου καναλιού, βάθους περίπου τριών μέτρων. Σημείωσε πως όπως παρατήρησαν οι εργασίες ξεκίνησαν πριν τρεις μέρες.

Ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, του τηλεφώνησε και ζήτησε ενημέρωση για το θέμα.  

Σημείωσε ακόμη ότι τα Ηνωμένη Έθνη φαίνεται να παρακολουθούν στενά την περιοχή, και ότι νωρίτερα σήμερα πέρασε και ελικόπτερο της ειρηνευτικής δύναμης από το σημείο.  

Ο κοινοτάρχης της Δένειας ανέφερε ακόμη ότι είναι σε επαφή και με το Υπουργείο Εξωτερικών, εκφράζοντας ικανοποίηση για το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει και η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, προσωπικά, αλλά και τα Ηνωμένα Έθνη.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτου, οι κάτοικοι της κοινότητας είναι συνηθισμένοι πλέον με τέτοιες κινήσεις και δεν φοβούνται, αλλά εκτιμούν το ενδιαφέρον που επιδεικνύεται από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), Αλίμ Σιντίκ, ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ, ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποια αλλαγή από χθες και ότι παρακολουθούν στενά την περιοχή για την αποτροπή τυχόν εντάσεων.