Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μαρινος σιζοπουλος εδεκ

Τη συνεργασία μεταξύ ΕΔΕΚ και ΑΚΕΛ στην επαρχία Πάφου στις επικείμενες εκλογές Tοπικής Aυτοδιοίκησης, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.  

Παράλληλα, ο κ. Σιζόπουλος ανακοίνωσε τα ψηφοδέλτια της ΕΔΕΚ για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης για όλα τα δημοτικά διαμερίσματα της Επαρχίας Πάφου, εκτός από την πόλη της Πάφου σε διάσκεψη Τύπου, στα γραφεία της επαρχιακής επιτροπής του κόμματος στην Πάφο. . 

Η παρουσίαση έγινε στην παρουσία της ηγεσίας της επαρχιακής επιτροπής αλλά και αρκετών από τους υποψηφίους. Ο Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε πως τόσο το κόμμα όσο και ο ίδιος έχουν τονίσει πολλές φορές πως η Πάφος αποτελεί ένα ιδιαίτερο πολιτικό βαρόμετρο και όχι μόνο για προφανείς λόγους. Αυτό συνδέεται, είπε, με την πολιτική δράση μέχρι σήμερα της Πάφου, τη δημοκρατική αντίσταση που υπήρχε στην Πάφο και το γεγονός ότι η ΕΔΕΚ έχει το υψηλότερο ποσοστό παγκύπρια στην επαρχία της Πάφου.

Γι’ αυτό λοιπόν, πρόσθεσε, υλοποιώντας την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της 8ης του Οκτώβρη, είμαστε έτοιμοι σε ολόκληρη την κυπριακή επικράτεια να ανακοινώσουμε τους υποψηφίους μας για τα δημοτικά διαμερίσματα, τους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και σε ποιες περιοχές, σε ποια δημοτικά διαμερίσματα θα διεκδικήσουμε αντιδημαρχίες και που θα διεκδικήσουμε δημαρχίες. «Γι’ αυτό λοιπόν, θεωρήσαμε πάρα πολύ σημαντικό αυτή η αρχή να γίνει από την Πάφο όπως συνηθίζουμε», ανέφερε.

Σε αυτές τις δύσκολες, κρίσιμες και εν πολλοίς ιδιόρρυθμες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, είπε ο κ. Σιζόπουλος, όπως έχει ψηφιστεί με τη δήθεν μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, σύντομα θα διαπιστώσουμε τα πολλαπλά προβλήματα τα οποία θα προκύψουν.

«Και να υπενθυμίσω ότι η ΕΔΕΚ ήταν το μόνο κόμμα που δεν ψήφισε αυτή τη μεταρρύθμιση, γιατί ακριβώς από την αρχή έγκαιρα είχε επισημάνει τα τεράστια προβλήματα που θα έχουμε και διοικητικά και εκλογικά, αλλά και οικονομικά στη συνέχεια», ανέφερε.

«Εν πάση περιπτώσει, όμως είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε σε αυτό που η πλειοψηφία των κομμάτων ψήφισαν στη Βουλή. Όσον αφορά την Επαρχία Πάφου σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα των τεσσάρων δήμων έχουν ολοκληρωθεί οι συνθέσεις των ψηφοδελτίων της ΕΔΕΚ, οι οποίες θα δοθούν στην δημοσιότητα και από κει και πέρα», πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο και συνεργασιών είπε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, το κόμμα σε συνεργασία με το ΑΚΕΛ θα διεκδικήσει τη δημαρχία στον δήμο της Πόλης και τις αντιδημαρχίες στους δήμους και στα δημοτικά διαμερίσματα Γεροσκήπου, Πέγειας, Κονιών, Αργάκας, Δρούσειας, Κρήτου, Τέρρας, Αγίας Μαρίνουδας, Μακούντας και Ίνειας.

Σκόπιμα έχει μείνει εκτός αυτής της ανακοίνωσης ο Δήμος της Πάφου, πρόσθεσε, «και ο λόγος είναι γιατί ακόμα υπάρχουν σε εξέλιξη συζητήσεις, ανταλλαγές απόψεων και με άλλες πολιτικές δυνάμεις για να διαπιστωθεί εάν και εφόσον υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας, όσον αφορά και τον Πρόεδρο του Επαρχιακού Οργανισμού των Δημάρχων της Πάφου και τον Αντιδήμαρχο της».

Εξάλλου, σε δήλωσή του για την αναθεώρηση της αξιολόγησης της κυπριακής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ανέφερε ότι «η  περαιτέρω αναβάθμιση της επενδυτικής βαθμίδας της κυπριακής οικονομίας επιβεβαιώνει ακριβώς ότι η διαχείριση της οικονομίας από την πλευρά της κυβέρνησης είναι συνετή, είναι σώφρονα και κυρίως είναι με προοπτική επιτυχίας για αυτόν ακριβώς και από την πλευρά της ΕΔΕΚ στηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες και κυρίως θα διαφανεί και μέσα από τη συζήτηση του προϋπολογισμού τις επόμενες ημέρες».