Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γεωτρηση κοιτασμα αφροδιτη

Κυβέρνηση και Chevron προχωρούν στην επικαιροποίηση του υφιστάμενου σχεδίου ανάπτυξης και παραγωγής, είπε την Τετάρτη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωσταντίνος Λετυμπιώτης, σχετικά με την συμφωνία Κυβέρνησης- Chevron για το «Αφροδίτη».

Συγκεκριμένα, ο κ. Λετυμπιώτης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στο πλαίσιο ενημέρωσης των μέσων ενημέρωσης στο Προεδρικό Μέγαρο για το αν υπήρξε συμφωνία μεταξύ Chevron και Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε ότι υπάρχει συμφωνία για τα επόμενα βήματα, και τα δύο μέρη, μέσα από τις συγκλίσεις που προνοεί η συμφωνία προχωρούν στην επικαιροποίηση του υφιστάμενου σχεδίου ανάπτυξης και παραγωγής.

Σε σχόλιο για δημοσιεύσεις της Chevron για το θέμα, είπε ότι, η κάθε εταιρεία επιλέγει την χρονική στιγμή που θα προβαίνει στις ανακοινώσεις που επιθυμεί.

«Εμείς ως Κυπριακή Δημοκρατία θα επαναλάβουμε για ακόμη μια φορά ότι η παρουσία της Chevron στην Κυπριακή ΑΟΖ αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης», σημείωσε.

Είπε ότι θα υπάρξουν περισσότερες ανακοινώσεις στην πορεία και ότι εκείνο που επείγει αυτή την στιγμή είναι να προχωρήσει η επικαιροποίηση του υφιστάμενου σχεδίου ανάπτυξης και παραγωγής.