Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Σε προχωρημένο επίπεδο όσον αφορά τα τεχνικά ζητήματα βρίσκεται η πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για ανθρωπιστικό διάδρομο στη Γάζα. Αυτό δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Αναφορικά με το θέμα της πρωτοβουλίας της Κύπρου για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «διάφορα κράτη έχουν εκφράσει την πρόθεση τους να συνδράμουν είτε με την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας ή την παροχή πλοίων που μπορούν να συμμετέχουν στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας. Έχει αφιχθεί την προηγούμενη βδομάδα στην Κύπρο η πρώτη ανθρωπιστική βοήθεια από πλευράς του Ηνωμένου  Βασιλείου η οποία είναι αποθηκευμένη στη Λάρνακα, και το ΗΒ έχει παράσχει μέχρι στιγμής ένας πλοίο.

Εμείς εργαζόμαστε, είναι σχετικές και οι επισκέψεις του Προέδρου χθες στην Αίγυπτο και στην Ιορδανία, για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία βρίσκεται σε προχωρημένο επίπεδο σε ό,τι αφορά τα τεχνικά ζητήματα. Η ομάδα έχει επιστρέψει από το Ισραήλ την Κυριακή όπου έχουν συζητηθεί και εκεί τεχνικής φύσεως ζητήματα, αλλά η τελική εφαρμογή της πρωτοβουλίας δεν εξαρτάται από εμάς. Εμείς αυτό που μπορούμε να πράξουμε είναι να είμαστε έτοιμοι, να έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό και μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες να μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή η πρωτοβουλία».

Πρόσθεσε ότι είναι πολλές οι χώρες και οι οργανισμοί που αναγνωρίζουν το πόσο υλοποιήσιμη είναι η πρωτοβουλία και τη σημασία υλοποίησης της.