Τηλεόραση Ραδιόφωνο
θξυδρ

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ Ελεγκτικής Υπηρεσίας και Προεδρικού ξεκίνησε σήμερα, μετά από τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στον ΑΝΤ1, όπου αναφέρθηκε σε παρουσία του Γενικού Ελεγκτή κ. Μιχαηλίδη στις εργασίες ανακαίνισης στο Προεδρικό, και στην επιμονή του να επιθεωρήσει ο ίδιος το μπάνιο και την κρεβατοκάμαρα του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Να φροντίζει να ενημερώνεται για τα πραγματικά γεγονότα» απαντά μεταξύ άλλων η Ελεγκτική στον κ. Λετυμπιώτη.  

Καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Μέρα Μεσημέρι βρέθηκε σήμερα ο κ. Λετυμπιώτης, αναφέροντας μεταξύ άλλων για τον Γενικό Ελεγκτή: «Επιθεώρησε ο ίδιος την ανακαίνιση στο Προεδρικό Μέγαρο, μπήκε στο χώρο που διαμένει ο Πρόεδρος, στο μπάνιο, στην κρεβατοκάμαρα». 

Με ανακοίνωση της η Ελεγκτική «παραθέτει τα αληθή γεγονότα», ενώ καλεί τον κ. Λετυμπιώτη «προτού εκφράζεται με τέτοιο απαξιωτικό και προσβλητικό τρόπο για κάποιο πρόσωπο, τουλάχιστον να φροντίζει να ενημερώνεται για τα πραγματικά γεγονότα». Παράλληλα αναφέρει πως μετά από επιμονή του Προέδρου, ανέβηκε στον πρώτο όροφο ο Γενικός ελεγκτής. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, επίσκεψη από λειτουργούς στο Προεδρικό έγινε κατόπιν συνεννόησης, ενώ η Πρώτη Κυρία τους απαγόρευσε να εισέλθουν σε χώρους όπου είχαν γίνει εργασίες με το αιτιολογικό ότι πρόκειται για ιδιωτικό χώρο. 

Μετά την αποχώρηση των δύο λειτουργών και έπειτα από επικοινωνία του κ. Μιχαηλίδη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συμφωνήθηκε η επίσκεψη. Κατά την επίσκεψη, «ο Γενικός Ελεγκτής, ενώπιον όλων, εισηγήθηκε όπως οι δύο αξιωματούχοι παραμείνουν σε εκείνο στο χώρο ώστε στον πρώτο όροφο να ανέβουν μόνο οι υπηρεσιακοί. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέμενε όπως ανεβούν και ο ίδιος με τον Γενικό Ελεγκτή, όπως και έγινε». 

«Είναι κρίμα νέοι πολιτικοί να κατεβάζουν το επίπεδο τόσο χαμηλά», σχολίασε σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Χ (πρώην Twitter), ο Γενικός Ελεγκτής.