Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

«Τίθενται ζητήματα ασφάλειας», επισήμανε σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης ως απάντηση στην έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας η οποία κρίνει παράνομη την μεταφορά των παιδιών του Προέδρου της Δημοκρατίας με υπηρεσιακό όχημα.

«Έχουμε ενημερωθεί για την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, αυτό είναι αρμοδιότητα της Αστυνομίας και τίθενται ζητήματα ασφάλειας», τόνισε.

Συνέχισε λέγοντας ότι «γνωρίζουμε τι συμβαίνει σε άλλα κράτη, τα οποία οι πρόεδροι των κρατών έχουν ανήλικα παιδιά, είναι ζητήματα ασφάλειας δεν είμαι εγώ αρμόδιος να τα κρίνω ούτε η Ελεγκτική Υπηρεσία καθηκόντως», επισήμανε.

Η έκθεση σημείωσε ο κ. Λετυμπιώτης αφορά την Αστυνομία ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι θα υπάρξει τοποθέτηση από την Αστυνομία.

«Αναμένουμε την Ελεγκτική να διαψεύσει τα δημοσιεύματα»

«Δεν είναι η πρώτη φορά που Ελεγκτική Υπηρεσία απασχολείται προσωπικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», τόνισε ο κ. Λετυμπιώτης.

Σχολιάζοντας τα δημοσίευμα περί ωφελημάτων του Προέδρου Χριστοδουλίδη κατά την περίοδο 2014-2018, όταν υπηρετούσε στο προεδρικό με απόσπαση, τα οποία φέρεται ότι οφείλει να επιστρέψει ο κ. Λετυμπιώτης τόνισε ότι ο Πρόεδρος δεν αιτήθηκε ούτε έλαβε επιδόματα για υπερορίες.

«Ποτέ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αιτήθηκε και ουδέποτε του καταβλήθηκε επίδομα για υπερωρίες και αυτό είναι κατηγορηματικό και αναμένουμε την Ελεγκτική Υπηρεσία να διαψεύσει αυτά τα δημοσιεύματα και να αποκαταστήσει την αλήθεια», τόνισε ο κ. Λετυμπιώτης.

«Δεν καλύπτεται από νομικό περίβλημα αυτή η πράξη», λέει η Ελεγκτική Υπηρεσία

«Έχουμε εντοπίσει ότι ο κανονισμός δεν προβλέπει ότι τα υπηρεσιακά οχήματα χρησιμοποιούνται για οποιουσδήποτε άλλους εκτός από υπηρεσιακούς σκοπούς που απορρέουν από τη φύση των καθηκόντων των μελών της δύναμης», ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Μάριος Πετρίδης.

Σημείωσε ότι, «δεν καλύπτεται από νομικό περίβλημα αυτή η πράξη»

Αναφορικά με τη δυνατότητα του Προέδρου Χριστοδουλίδη να μεταφέρει ο ίδιος τα παιδιά του στο σχολείο, ο κ. Πετρίδης είπε πως, «φυσικά και μπορεί, νοουμένου ότι είναι το δικό του όχημα, είτε το υπηρεσιακό είτε οποιοδήποτε άλλο επιλέξει».

Είναι μία λύση σύμφωνα με τον ίδιο, τα παιδιά του Προέδρου να διακινούνται με αυτοκίνητο δικό τους και να συνοδεύεται με Αστυνομικούς για ασφάλεια.

Τόνισε ότι είναι άλλο η χρήση του υπηρεσιακού οχήματος και άλλο φρουρά.

Σε μια τέτοια περίπτωση, όπου δηλαδή τα παιδιά θα διακινούνται μόνα τους με υπηρεσιακά οχήματα, δήλωσε πως, «αν θέλει κάποιος μπορεί να το κάνει με δικά του έξοδα και όχι με του φορολογούμενου πολίτη»