Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Συνεχίζεται η ανταλλαγή πυρών μεταξύ Γενικού Ελεγκτή και Προεδρικού, μετά από δημοσίευμα περί ωφελημάτων του Προέδρου Χριστοδουλίδη κατά την περίοδο 2014-2018, όταν υπηρετούσε στο προεδρικό με απόσπαση, τα οποία φέρεται ότι οφείλει να επιστρέψει. Από πλευράς του Προεδρικού διαμηνύεται ότι απάντηση στα επιχειρήματα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας θα δοθεί σύντομα δια της επίσημης οδού.

Προσχέδιο της ανακοίνωσης για τα ωφελήματα που λάμβανε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, στάλθηκε την Δευτέρα στο προεδρικό και σχεδόν ταυτόχρονα διέρρευσε στον τύπο, κάτι που προκάλεσε την ενόχληση του Προεδικού. Η επίσημη ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το θέμα αναμένεται, όπως η ίδια ανακοίνωσε, στις 7 Δεκεμβρίου ύστερα αφού θα λάβει και τις απαντήσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη στα θέματα που θίγονται στο προσχέδιο που στάλθηκε στο Προεδρικό.

«Ντράπηκε και η ντροπή» 

Έντονος ήταν Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, απαντώντας σε δηλώσεις που έκανε σήμερα το πρωί ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Προεδρία Βίκτωρας Παπαδόπουλος στο ραδιόφωνο του Πολίτη.  

Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες, για fake news και για «ταχινόπιτες» για να ακολουθήσει ανάρτηση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη στο Χ (πρώην Twitter) στην οποία ανέφερε «Ντράπηκε και η ντροπή». Σημείωσε ακόμα ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία δεν θα τοποθετηθεί προς το παρόν, ωστόσο όπως ανέφερε: «επιφυλασσόμαστε όμως να επανέλθουμε αν οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης συνεχίσουν να παραποιούν την αλήθεια». 

Συνεχίζοντας ο κ. Μιχαηλίδης έγραψε: «Όσον αφορά τη διαρροή: Όταν οι πολίτες δουν την ανακοίνωσή μας και το χθεσινό δημοσίευμα, θα αντιληφθούν ότι η Αλήθεια δεν είχε το προσχέδιο της ανακοίνωσης μας. Κάποιος που δεν είχε πλήρη γνώση των γεγονότων, άκουσε ότι έφθασε στο προεδρικό μια έκθεση στην οποία γινόταν αναφορά σε επιστροφή χρημάτων. Αυτός μίλησε με τη δημοσιογράφο της Αλήθειας (που συνεργάζεται και με τον Πολίτη).  

Την Δευτέρα το βράδυ (την προηγούμενη του δημοσιεύματος), άλλος δημοσιογράφος του Πολίτη, με ρωτούσε νυκτάτικα «πότε θα δώσουμε την έκθεση μας για τον Χριστοδουλίδη». Δεν του απάντησα. Είναι προφανές ότι κάποιος στο Προεδρικό, που απλώς άκουσε γενικές συζητήσεις για το θέμα, τους το «σφύρισε». Γνωρίζουμε δε όλοι ποιοι έχουν σχέση με τον Πολίτη και την Αλήθεια. Τοις φρονίμοις ολίγα». 

Μπαλάκι ευθυνών για τη διαρροή 

Αιχμές κατά της Ελεγκτικής Υπηρεσίας είχε αφήσει χθες και ο Αναπληρωτής κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου, αναφέροντας πως το κείμενο της Ελεγκτικής δεν διέρρευσε από πλευράς κυβέρνησης.  

Με ανάρτηση, τοποθετήθηκε και χθες ο Γενικός Ελεγκτής, απαντώντας στον κ. Αντωνίου και αναφέροντας «Αγαπητέ Γιάννη Αντωνίου, μπορείτε να ρωτήσετε τη δημοσιογράφο της Αλήθειας από που είχε μάθει ότι πήρατε το προσχέδιο της Ανακοίνωσης μας, πριν ρωτήσει χθες η ώρα 19.20 τον Μάριο Πετρίδη ο οποίος ούτε καν επιβεβαίωσε οτιδήποτε. Εισήγησή μου, κοιτάξτε τα του οίκου σας πριν μοιράζετε ευθύνες σε άλλους.».