Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Πρόσω ολοταχώς για την δέκατη τροποποίηση καταστατικού στην ιστορία του, οδεύει σήμερα το  Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού.

Το ΑΚΕΛ, μέσω των σημαντικών αλλαγών που προωθεί, στο σημερινό Καταστατικό Συνέδριο του, στοχεύει να ενδυναμώσει τη δημοκρατία στις εσωκομματικές διαδικασίες του, αλλά και να  δώσει το  στίγμα εκσυγχρονισμού, επιδιώκοντας να επαναφερθεί σε τροχιά εξουσίας.

«Θα δώσουν τη ευκαιρία να γίνει το ίδιο το κόμμα πιο ανοιχτό  και πιο δημοκρατικός τα χιλιάδες μέλη του, θα κάνουμε χώρο, εφόσον εγκριθούν οι αλλαγές για περισσότεροι αντιπροσώπευση στα συλλογικά όργανα του κόμματος ανθρώπων και στελεχών του ΑΚΕΛ από όλο του φάσμα του κόσμου της εργασίας και θα γίνει το ίδιο το κόμμα πιο αποτελεσματικό και πιο ευέλικτο   στην καθημερινή του δράση και στην λήψη των αποφάσεων.», επισήμανε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς.

Ενώπιον του καταστατικού συνεδρίου, θα τεθούν σήμερα, μεταξύ άλλων, πέντε μεγάλες αλλαγές.

-Εκλογή του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ από το Παγκύπριο Συνέδριο (δηλαδή με ψήφους σχεδόν 1500) και όχι από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος (όπου οι ψήφοι ήταν μόλις 105).

-Αλλαγή του τρόπου επιλογής του υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές, ώστε η διαδικασία να είναι πιο απλοποιημένη και γρήγορη.

- Περιορισμός των θητειών σε δύο αντί τρεις για τις θέσεις βουλευτών και ευρωβουλευτών.

- Αύξηση  στο 60% των εθελοντικών στελεχών του κόμματος που θα εκλέγονται στην Κεντρική Επιτροπή.

- Τέλος προτείνεται το ασυμβίβαστο ορισμένων  κομματικών θέσεων με δημόσια αξιώματα. Στόχος κομματικοί αξιωματούχοι να µπορούν να επικεντρωθούν περισσότερο στα κοµµατικά τους καθήκοντα.

«Προωθούμε διάφορά πράγματα για να ανάκαμψη το ΑΚΕΛ και να κάνουμε  την αριστερά της Κύπρου μεγάλη και πρωταγωνιστική πάντα δεμένη με τον λαό του εργαζόμενους και με την νέα γενιά.», σημειώνει ο κ. Κουκουμάς.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξένια» και το άνοιγμα των εργασιών θα γίνει στις 9:25 το πρωί με την εναρκτήρια ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου.

«Κοινωνική συμμαχία»

Τα ΑΚΕΛ πέραν των καταστατικών αλλάγων που θα δώσουν άλλο αέρα στο κόμμα, προχωρεί και στη μετεξέλιξη των επονομαζόμενων «Νέων Δυνάμεων» του σε «Κοινωνική Συμμαχία»

«Θα μιλούμε για κάτι διαφορετικό κάτι πιο προχωρημένο  με την καθημερινή επικοινωνία να ακούγεται η φωνή αυτών των ανθρώπων στην διαδικασία λήψης αποφάσεων  ώστε άνθρωποι που δεν θέλουν να ενταχθούν στο ίδιο το ΑΚΕΛ, μπορεί να έχουν και διαφορετικοί πολιτική αφετηρία, αλλά συμμεριζόμαστε μαζί  κοινού στόχους να μπορούμε να συμπορευτούμε», επισήμανε ο κ. Κουκουμάς.

Σύμφωνα με την ηγεσία του, το ΑΚΕΛ θέλει να δώσει πλέον μεγάλη έμφαση στα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας με διάφορες εκστρατείες που ήδη σχεδιάζονται και οργανώνονται.

 

Δείτε φωτογραφίες από το Συνέδριο 

ητρ
ητρ
ητρ
γερ
εγρ
γερ
γερ
γερ
γερ