Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Πρέσβης Ισραήλ στις ΗΠΑ

Ο πρέσβης του Ισραήλ στις ΗΠΑ Μάικλ Χέρτζογκ δήλωσε ότι «είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να απελευθερώσουμε σημαντικό αριθμό ομήρων τις επόμενες ημέρες».

«Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες των συνομιλιών. Είναι προφανώς πολύ ευαίσθητες. Όσο λιγότερο πάμε στις λεπτομέρειες, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες για μια τέτοια συμφωνία. Αλλά είναι πολύ σοβαρές προσπάθειες και ελπίζουμε ότι μπορούμε να έχουμε τη συμφωνία τις επόμενες ημέρες», δήλωσε στο ABC This Week.

«Δεν είναι κατάπαυση του πυρός γιατί θα συνεχίσουμε να πιέζουμε τη Χαμάς για να διαλύσει τη στρατιωτική και τρομοκρατική της υποδομή. Δεν πρόκειται να το σταματήσουμε αυτό, αλλά είμαστε διατεθειμένοι να πάμε σε μια παύση, για έναν σημαντικό αριθμό ομήρων, αν έχουμε συμφωνία», πρόσθεσε.

Ο πρεσβευτής αντέκρουσε την κριτική για τις απώλειες αμάχων στη Γάζα ως αποτέλεσμα της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ, λέγοντας: «Δεν ξέρουμε πόσοι από αυτούς είναι τρομοκράτες και πόσοι από αυτούς είναι αθώοι πολίτες».

«Όλοι οι αριθμοί που ακούτε να βγαίνουν από τη Γάζα είναι αριθμοί της Χαμάς. Κανείς δεν ξέρει πραγματικά πόσοι άνθρωποι πέθαναν εκεί. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πέθαναν άμαχοι», πρόσθεσε.

«Οι δυνάμεις μας γνωρίζουν ότι δεν θέλουμε να καταλάβουμε ξανά και να κυβερνήσουμε τη Γάζα, δεν είναι επιθυμία μας. Δεν είναι ευχή μας».