Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Χριστοδουλιδης Στεφανου

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος σε Ημερίδα της ΟΣΑΚ, και κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις του ΑΚΕΛ σε σχέση με το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων για την Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν ξέρω το ΑΚΕΛ αν θέλει να γίνονται έρευνες σε μια μέρα. Τέτοιες έρευνες σίγουρα εμείς δεν θα κάνουμε.

Έχω από την πρώτη στιγμή αναφέρει ότι κανείς δεν είναι υπεράνω της φήμης της χώρας μας, όλα αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ούτε τα υποτιμούμε ούτε τα υποβαθμίζουμε και αν το ΑΚΕΛ θέλει να παίξει προεκλογικά παιγνίδια είναι δικαίωμα του, κομματικές σκοπιμότητες, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Για μας, επαναλαμβάνω, ό,τι είδε το φως της δημοσιότητας θα διερευνηθεί σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο και, ήδη, έχουν ξεκινήσει και οι σχετικές έρευνες».

ΑΚΕΛ: Ο κ. Χριστοδουλίδης δεν παραδέχεται καν τη διαφθορά της δεκαετίας Αναστασιάδη-Συναγερμού

Όπως και με το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων, έτσι και τώρα με τα Cyprus Confidentials, εξαγγέλλονται νέες έρευνες και νέες επιτροπές, οι οποίες πλέον ελάχιστους πείθουν. Το φαγοπότι δισεκατομμυρίων ευρώ και ο διασυρμός της χώρας δεν συντελέστηκαν επειδή μάς έλειψαν οι νομοθεσίες και οι μηχανισμοί, αλλά γιατί έλειπε η θέληση όσων κυβερνούσαν τα τελευταία δέκα χρόνια να συγκρουστούν με την αδιαφάνεια, τη διαπλοκή και τις παρανομίες. Και πώς θα ήθελαν άλλωστε, αφού ήταν οι ίδιοι νευραλγικό μέρος αυτού του συστήματος.  

Δεν είναι με τα λόγια και τις εξαγγελίες που θα πείσει ο κ. Χριστοδουλίδης ότι όντως θέλει να «καθαρίσει το όνομα της χώρας». Αλλά με πράξεις που φτάνουν στην κυβέρνηση και τον Πρόεδρο που και ο ίδιος υπηρετούσε επί δέκα χρόνια. Πώς όμως θα γίνει αυτό αφού μέχρι σήμερα ο κ. Χριστοδουλίδης δεν παραδέχεται καν ότι υπήρξε διαφθορά στη δεκαετία Αναστασιάδη- Συναγερμού;