Τηλεόραση Ραδιόφωνο

«Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου» αναφέρει ο ΔΗΣΥ σε ανακοίνωσή του για τη δημοσιογραφική έρευνα σχετικά με την Κύπρο. Επισημαίνει ωστόσο ότι η πρόοδος της Κύπρο πιστοποιείται τα τελευταία χρόνια με εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διεθνών Οργανισμών όπως η Moneyvall, καθώς επίσης και από τις αμερικανικές και βρετανικές Αρχές. 
 
Όπως προστίθεται στην ανακοίνωση:

«Τα πάντα θα πρέπει να διερευνηθούν διεξοδικά και σε περίπτωση παράβασης των κυρώσεων, από οποιονδήποτε πάροχο υπηρεσιών, θα πρέπει να οδηγείται ενώπιον της δικαιοσύνης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι για δεκαετίες στο παρελθόν υπήρχε ένα χαλαρό πλαίσιο προσέλκυσης και εγγραφής ξένων εταιρειών και η παροχή σε αυτές νομικών, λογιστικών και τραπεζικών υπηρεσιών. 
 
Αυτό το μοντέλο παροχής υπηρεσιών σε ξένες εταιρείες, σταδιακά και μεθοδικά, τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει ριζικά. Την τελευταία δεκαετία έκλεισαν δεκάδες χιλιάδες λογαριασμοί Ρώσων, οι ρωσικές καταθέσεις σχεδόν μηδενίστηκαν, όλες οι εταιρείες κέλυφος έκλεισαν και ταυτόχρονα όλες οι εταιρείες αποκαλύπτουν πλέον στον Έφορο Εταιρειών τους πραγματικούς δικαιούχους. 
 
Η πρόοδος της χώρας πιστοποιείται τα τελευταία χρόνια με εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διεθνών Οργανισμών όπως η Moneyvall, καθώς επίσης και από τις αμερικανικές και βρετανικές Αρχές. 
 
Προτείνουμε όπως η κυβέρνηση, μαζί με άλλους αρμόδιους φορείς, όπως η Κεντρική Τράπεζα και το Invest Cyprus, αναλάβουν μια συστηματική εκστρατεία στο εξωτερικό ώστε να προβληθεί το νέο, αυστηρό πλαίσιο της Κύπρου. Την ίδια στιγμή, πιστεύουμε ότι είναι επάναγκες να δημιουργηθεί μια ενιαία εποπτική Αρχή που θα επιβλέπει την αυστηρή εφαρμογή των κυρώσεων.»