Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Στο Βερολίνο μεταβαίνει, σήμερα Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, για να παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας με ομάδα ηγετών κρατών μελών της ΕΕ, κατόπιν πρόσκλησης του Καγκελάριου της Γερμανίας Όλαφ Σολτς και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Όπως ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, «στόχος της συνάντησης είναι η συζήτηση επί της νέας Στρατηγικής Ατζέντας, που θα πρέπει να υιοθετηθεί τον Ιούνιο 2024 από την ΕΕ, με έμφαση σε θέματα διεύρυνσης και των ενδεχόμενων μεταρρυθμίσεων που πηγάζουν από αυτή».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, το δείπνο εργασίας στο Βερολίνο αποτελεί μέρος μιας σειράς δείπνων εργασίας των ηγετών των κρατών μελών της ΕΕ, που συγκαλεί ο Πρόεδρος Μισέλ στο Ζάγκρεμπ, στο Βερολίνο, στην Κοπεγχάγη και στο Παρίσι.

Όπως σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος στο δείπνο εργασίας, που θα πραγματοποιηθεί απόψε στο Βερολίνο, και το οποίο φιλοξενεί ο Καγκελάριος Σολτς, θα συμμετέχουν, πέραν από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, οι ηγέτες της Αυστρίας, του Βελγίου, της Ελλάδας, της Ουγγαρίας και της Λετονίας. 

Τους ηγέτες θα καλωσορίσουν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ο Γερμανός Καγκελάριος στις 20:00 (ώρα Κύπρου), στην Καγκελαρία, και θα ακολουθήσει οικογενειακή φωτογραφία.

Το δείπνο, το οποίο θα ξεκινήσει στις 21:00, αναμένεται να διαρκέσει γύρω στις δύο ώρες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα επιστρέψουν στην Κύπρο αύριο Τρίτη.