Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει αύριο, 13 Νοεμβρίου, στο Βερολίνο, όπου θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας με ομάδα ηγετών κρατών μελών της ΕΕ, κατόπιν πρόσκλησης του Καγκελάριου της Γερμανίας κ. Όλαφ Σιολτς και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σαρλ Μισιέλ.

Το δείπνο εργασίας στο Βερολίνο αποτελεί μέρος μιας σειράς δείπνων εργασίας των ηγετών των κρατών μελών της ΕΕ, που συγκαλεί ο Πρόεδρος Μισιέλ στο Ζάγκρεμπ, στο Βερολίνο, στην Κοπεγχάγη και Παρίσι

Στόχος της συνάντησης είναι η συζήτηση επί της νέας Στρατηγικής Ατζέντας της ΕΕ για τα έτη 2024-29, που θα πρέπει να υιοθετηθεί τον Ιούνιο 2024 από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Κατά τη συζήτηση αναμένεται να δοθεί  έμφαση σε θέματα διεύρυνσης και των ενδεχόμενων μεταρρυθμίσεων που πηγάζουν από αυτή.

Στο δείπνο εργασίας, το οποίο θα ξεκινήσει γύρω στις 9μμ ώρα Κύπρου, θα συμμετέχουν, πέραν από τον Καγκελάριο Σολτς και τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, οι ηγέτες της Αυστρίας, του Βελγίου, της Ελλάδας, της Ουγγαρίας και της Λιθουανίας, όπως και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα επιστρέψουν στην Κύπρο την Τρίτη, 14 Νοεμβρίου.