Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΥΞΤ

Δεν θα αποστρατευτούμε από τον αγώνα μέχρι τη άγια ημέρα της απελευθέρωσης και απαλλαγής από την τουρκική κατοχή, μέχρι την ημέρα επανένωσης της πατρίδας μας σε συνθήκες ασφάλειας, ελευθερίας και ειρήνης για όλους τους νόμιμους κάτοικους του νησιού και προς αυτήτην κατεύθυνση είναι που συστηματικά και άοκνα εργάζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέφερε την Κυριακή ο Υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας.

Σε επιμνημόσυνο λόγο στο μνημόσυνο Πεσόντων Πάχνας, ο ΥΠΑΜ είπε ότι προς την κατεύθυνση της επανένωσης θα πρέπει με ομοψυχία και αίσθημα ευθύνης, να στραφούμε.

Πρόσθεσε ότι με σύμπνοια, ρεαλισμό και ορθολογισμό, οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες προκλήσεις, προκειμένου να πετύχουμε άρση του παρατεταμένου αδιεξόδου και μέσα από τη διαδικασία των συνομιλιών να καταλήξουμε στην πολυπόθητη λύση του κυπριακού προβλήματος.

«Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε στη στρεβλή κατάσταση πραγμάτων που υφίσταται. Δεν αποτελεί το μέλλον που θέλουμε για την πατρίδα μας. Το μέλλον για τα παιδιά μας. Η ανατροπή του απαράδεκτου status quo και η απελευθέρωση της πατρίδας μας είναι το ανεκπλήρωτο χρέος μας απέναντι στους ήρωές που μνημονεύουμε σήμερα και σε όλους όσοι χάθηκαν στους αγώνες για ελευθερία», είπε ο κ. Γιωργάλλας.