Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Στην αρχή κατά της Διαφθοράς θα προσφύγει ο Δημήτρης Παπαδάκης κατά του πρώην στενού πολιτικού συνεργάτη και συνοδοιπόρου του Μαρίνου Σιζόπουλου.

Θα καταγγείλει τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ για παράνομη ηχογράφηση ιδιωτικής τους συνομιλίας από το 2019, η οποία διέρρευσε χθες σε ελληνική ιστοσελίδα και σύμφωνα με τον ίδιο εμπεριέχει στοιχεία που δύνανται να αποδεικνύουν τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

Στο πλαίσιο παρουσίας του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», ο κ. Παπαδάκης απέρριψε κατηγορηματικά ότι η ηχογράφηση έγινε από τον ίδιο.

Δημήτρης Παπαδάκης – Ευρωβουλευτής

«Να σας αποκαλύψω και κάτι άλλο. Κατά άλλα ο κ. Μορφάκης Σολομωνίδης ο οποίος είναι λαλίστατος. Στο ηχητικό που δεν δημοσιεύθηκε αλλά το άκουσα και θα παραδοθεί στις αρμόδιες αρχές ακούγετε μετά την αποχώρηση μου ο κ. Σιζόπουλος να λέει φωνάξετε το Μορφάκη στο γραφείο μου. Εν τω μεταξύ κλείνει η πόρτα και εγώ έχω φύγει».

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ σε παρέμβαση στην ίδια εκπομπή απάντησε με ανάλογο έντονο ύφος. Όπως υποστήριξε ο Μαρίνος Σιζόπουλος, η παράνομη ηχογράφηση δεν έγινε από τον ίδιο αλλά από τον ευρωβουλευτή και σχολίασε την πρόθεση του κ. Παπαδάκη να προσφύγει στην Αρχή Κατά της Διαφθοράς.

Μαρίνος Σιζόπουλος – Πρόεδρος ΕΔΕΚ

«Να πάει όπου θέλει. Είναι δικαίωμα του. Θέλουν να πλήξουν την ΕΔΕΚ γιατί τους κόψαμε το φαγοπότι. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Γιατί βάλαμε θεσμικά μέτρα στις θεσμικές λειτουργίες του κόμματος και δεν μπορούν να κάνουν ό,τι ήθελαν. Γιατί βάλαμε διαφάνεια».

Στην υπόθεση εμπλοκή ενδέχεται να έχει και η Αστυνομία και συγκεκριμένα το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος.