Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Σε νέα σύγκρουση οδήγησε την ΕΔΕΚ και τον πρώην Ευρωβουλευτή της, η διαρροή ηχητικού αποσπάσματος από καβγά που είχε ξεσπάσει μεταξύ του Πρόεδρου του κόμματος Μαρίνου Σιζόπουλου και του Δημήτρη Παπαδάκη.

Το ηχητικό περίπου δεκαπέντε λεπτών διέρρευσε στην ιστοσελίδα tvxs.gr, και σε αυτό, οι δύο πρώην στενοί φίλοι και πολιτικοί συνεργάτες ακούγονται να συζητούν θέματα οικονομικής φύσεως και πιο συγκεκριμένα τα χρήματα για το κόμμα αλλά και τους διορισμούς που επιζητούσε ο Μαρίνος Σιζόπουλος από τον Δημήτρη Παπαδάκη μετά την επανεκλογή του ως Ευρωβουλευτή.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε με ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για παράνομη ηχογράφηση και διαρροή της συνομιλίας.

«Επί της ουσίας της συνομιλίας, για να μην υπάρχει η παραμικρή υπόνοια ότι η ΕΔΕΚ αποφεύγει τον σχολιασμό, ο διάλογος αποδεικνύει ότι: Παρά την απόλυτα θετική βούληση του Προέδρου της ΕΔΕΚ να εξευρεθούν λύσεις για την άρνηση συμμόρφωσης προς τις υποχρεώσεις του Δημήτρη Παπαδάκη και να προχωρήσει το κόμμα ενωμένο προς τις βουλευτικές εκλογές του 2021, οι παροτρύνσεις του Μαρίνου Σιζόπουλου και άλλων στελεχών, που συναντήθηκαν με τον Δημήτρη Παπαδάκη, δεν βρήκαν θετική ανταπόκριση από τον πρώην ευρωβουλευτή του κόμματος. Όπως είναι γνωστό δεν κατέβαλλε την εισφορά του προς το κόμμα, όπως είχε αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή, τον Ιούνιο του 2014, απόφαση την οποία υπερψήφισε και ο ίδιος», αναφέρει η ανακοίνωση.

Άμεση ήταν και η αντίδραση του Δημήτρη Παπαδάκη, ο οποίος εξαπολύει με τη σειρά του πυρά, διευκρινίζοντας πως η συνάντηση έγινε στα γραφεία της ΕΔΕΚ, λίγο μετά την επανεκλογή του .

«…Ο “Πρόεδρος” της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, ακούγεται να απαιτεί από εμένα, ως επανεκλεγέντα Ευρωβουλευτή, να συναινέσω, σε παράνομες διαδικασίες για την απόσπαση χρημάτων από τα κονδύλια που διαθέτει το Ευρωκοινοβούλιο, σε μισθούς συνεργατών και έξοδα λειτουργίας γραφείου του Ευρωβουλευτή στην Κύπρο. Στο ηχητικό, ακούγεται πολλές φορές, να επαναλαμβάνω ότι αυτό που μου ζητάει είναι παράνομο και εκείνος ακούγεται να επιμένει να παρανομήσω, μέχρι και το τέλος της συνομιλίας, όταν πλέον καταλήγει να με απειλεί, ότι αν δεν συναινέσω θα μείνω χωρίς κόμμα, όπως τελικά και έγινε αφού με “διέγραψε” από την ΕΔΕΚ», ανέφερε ο κ. Παπαδάκης. 

Η ΕΔΕΚ στην ανακοίνωση της αφήνει, πάντως, αιχμές και για τη χρονική στιγμή διαρροής του αποσπάσματος, ενώ προχωρεί και σε επίθεση εναντίον του πρώην Ευρωβουλευτή της.

«Η διαρροή έγινε σε μια περίοδο όπου επιχειρείται να πληγεί η ΕΔΕΚ ενόψει των σημαντικών εκλογικών αναμετρήσεων που επέρχονται (Ευρωεκλογές – εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης). Ενδεχομένως, η διαρροή να μην είναι άσχετη και με πληροφορίες, που φέρουν την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, με οδηγίες της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης Απάτης (OLAF) να διερευνά το ενδεχόμενο παράτυπης οικειοποίησης χρημάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τον Δημήτρη Παπαδάκη.», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

Ο Δημήτρης Παπαδάκης, από την άλλη, προανήγγειλε νομικά μέτρα.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδάκης δήλωσε ότι «το ηχητικό τεκμήριο έχει ήδη αποσταλεί στους δικηγόρους μου, ώστε να ληφθούν όλα τα νομικά μέτρα, απέναντι σε έναν απροκάλυπτο εκβιασμό.  Με τη δημοσιοποίηση του θέματος, μπορεί πλέον, ο κάθε ένας και η κάθε μια, να επιβεβαιώσει οριστικά ότι η “διαγραφή” μου από την ΕΔΕΚ ήταν εκδικητική.»

Καταλήγοντας ο Ευρωβουλευτής τονίζει πως για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η αναφορά του ότι η ΕΔΕΚ έχει, κατά την έκφρασή του, μετατραπεί από κόμμα σε εγκληματική οργάνωση.