Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΤΣΙΜΙΛΛΗΣ ΑΤΤΑΛΙΔΟΥ

Η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών εξέφρασε τη λύπη της για την δήλωση αποχώρησης της βουλεύτριας Αλεξάνδρας Ατταλίδου από το Κίνημα. Ο αντιπρόεδρος του Κινήματος Κυριάκος Τσιμίλλης δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι η κ. Ατταλίδου δεν έπρεπε να έχει απαίτηση το Κίνημα να αλλάξει τις θέσεις του πριν οδηγηθεί στο προγραμματισμένο καταστατικό συνέδριο.

«Ανυπόστατα αρκετά από όσα ανέφερε η Ατταλίδου»

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των Οικολόγων, «η Πολιτική Επιτροπή θεωρεί ότι τα θέματα που αναφέρει ως  λόγους παραίτησης θα μπορούσαν να συζητηθούν εντός του πλαισίου του Κινήματος. Κάποια ήδη συζητούνται. Αρκετά από όσα αναφέρονται στην δήλωση της είναι ανυπόστατα και ως εκ τούτου  απορριπτέα. Παρόλες τις αλλεπάλληλες δηλώσεις της κυρίας Ατταλίδου, δεν έχουμε πρόθεση να εμπλακούμε σε ατέρμονη δημόσια αντιπαράθεση μαζί της».

«Προσπαθήσαμε να μεταπείσουμε και την Ατταλίδου και τον Θεοπέμπτου»

Τη θέση ότι η κ. Ατταλίδου δεν έπρεπε να έχει απαίτηση να αλλάξουν οι θέσεις του Κινήματος πριν αυτό οδηγηθεί στο προγραμματισμένο για τον Δεκέμβριο καταστατικό συνέδριο εξέφρασε στον ΑΝΤ1 ο αντιπρόεδρος των Οικολόγων Κυριάκος Τσιμίλης.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων φιλοξενούμενος στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι έγιναν προσπάθειες να μεταπιστεί και η κ. Ατταλίδου αλλά και ο κ. Θεοπέμτπου χωρίς όμως αποτέλεσμα.

«Δεν αλλάζουμε αλά καρτ θέσεις στο Κυπριακό επειδή το ζητούν κάποιοι»

Για τις διαφορετικές θέσεις που εκφράζονται εντός του Κινήματος για το Κυπριακό, ο κ. Τσιμίλλης ανέφερε: «Όσον αφορά το Κυπριακό, το Κίνημα έχει διαχρονικές θέσεις οι οποίες όπως και όλες οι άλλες θέσεις του επιβεβαιώθηκαν, εμπλουτίστηκαν και υπερψηφίστηκαν με συντριπτική πλειοψηφία την πρώτη Δεκεμβρίου  του 2019. Δέκα μήνες αργότερα ενθαρρύνθηκε η κ. Ατταλίδου από φίλους, εκτιμώντας τη δική της δυνατότητα να προσφέρει, να ενισχύσει το ψηφοδέλτιο. Ε, δεν μπορούσε να έχει απαίτηση και να μας κρίνει τώρα ότι της δόθηκαν τότε υποσχέσεις για αλλαγή θέσεων. Μα δέκα μηνών ήταν οι θέσεις. Ήταν διαχρονικές βέβαια αλλά η επικαιροποίησή τους είχε μόλις γίνει. Δεν νομίζω ότι υπάρχει πολιτικός μηχανισμός ο οποίος αλλάζει ανά περίπτωση και αλά καρτ τις θέσεις του για ικανοποίηση κάποιων ατόμων, όσο σημαντικά και να είναι αυτά» Σημείωσε ακόμα ότι όλα τα θέματα συζητούνται πάντα εντός Κινήματος αλλά κάποιοι αποφεύγουν να το πράξουν και προτιμούν να τα λένε εκτός Κινήματος.  

Αποφασίζει η Κεντρική Επιτροπή για εκλογικό συνέδριο

Σημείωσε ότι η  θητεία των οργάνων του Κινήματος λήγει τον Φεβρουάριο του 2025 αλλά γίνεται προσπάθεια το προγραμματισμένο για τις 3 Δεκεμβρίου καταστατικό συνέδριο να μετατραπεί και σε εκλογικό για κάλυψη των θέσεων. Αυτό, σημείωσε θα εξαρτηθεί από την απόφαση που θα λάβει το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή και κατά πόσο θα εγκρίνει την σχετική εισήγηση που έκανε χθες η Πολιτική Επιτροπή.

Απαντώντας ερώτηση κατά πόσο ο ίδιος θα είναι υποψήφιος πρόεδρος είπε πως αυτό δεν είναι θέμα του παρόντος και ότι τώρα κυριαρχεί η στεναχώρια από τις εξελίξεις σημειώνοντας πως κανείς δεν περισσεύει στο Κινημα των Οικολόγων.