Τηλεόραση Ραδιόφωνο
α

Ένα κατηγορηματικό «όχι» ήταν η απάντηση της Αλεξάνδρας Ατταλίδου στην ερώτηση εάν θα βρεθεί στο ψηφοδέλτιο κάποιου κόμματος για τις Ευρωεκλογές μετά την αποχώρησή της από τους Οικολόγους. Όπως ανέφερε, μιλώντας στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1, τώρα πια προχωρεί ως ανεξάρτητη βουλεύτρια Λευκωσίας και δεν πρόκειται να ενταχθεί σε άλλο κόμμα.

«Πήρα την απόφασή μου προχωρώ ως ανεξάρτητη βουλεύτρια Λευκωσίας για να προωθήσω εκείνα για τα οποία με έστειλαν οι ψηφοφόροι στη Βουλή. Δηλαδή να προωθήσω θέματα που έχουν σχέση με τη λύση του Κυπριακού, την προστασία του περιβάλλοντος, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την καταπολέμηση της διαφθοράς στην Κύπρο. Επικεντρώνομαι σε αυτά τα πράγματα και θα συνεχίσω να δίνω όλο το είναι μου για να γίνουμε ως κοινωνία και ως χώρα πολύ πιο σωστοί σε αυτούς τους τέσσερις πυλώνες που για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικοί. Και φυσικά να βγάλουμε τον κόσμο από την φτώχεια και την ένδεια που τον έβαλαν λανθασμένες πολιτικές των προηγούμενων χρόνων» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Απαντώντας στις ερωτήσεις του Νικήτα Κυριάκου ανέφερε ότι η ίδια αγαπά τον πρόεδρο των Οικολόγων Χαράλαμπο Θεοπέμπτου, ο οποίος είναι φίλος της και πολύ καλός άνθρωπος και ότι θα συνεργάζεται με το Κίνημα των Οικολόγων για τα θέματα που τους ενώνουν που είναι η Οικολογία. Διευκρίνισε ωστόσο ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το Κυπριακό και θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συγκεκριμένες ευάλωτες μονάδες «που συντηρητικά άτομα δεν θεωρούν ότι πρέπει να τα προωθούμε». Όπως είπε τέτοιες απόψεις θεωρεί ότι «δεν έχουν θέση σε πράσινο κίνημα και εγώ θα συνεχίσω να τα κάνω μόνη μου».

Απαντώντας ερώτηση κατά πόσον θα ενταχθεί σε άλλο πολιτικό κόμμα η κ. Ατταλίδου απάντησε επίσης «όχι». «Είμαι η ανεξάρτητη βουλεύτρια Λευκωσίας, θα τιμήσω τους ψηφοφόρους που με έχουν ψηφίσει και είναι πάρα πολλοί. Και πρέπει να σας πω ότι δέχθηκα εκατοντάδες μηνύματα από χθες. Υπήρχαν πολλές επιφυλάξεις από πάρα πολλούς που με ψήφισαν ακριβώς για αυτά τα θέματα τα οποία έθετα για δυόμιση χρόνια και τα οποία πίστευα ότι θα λυθούν με ένα ιδεολογικό συνέδριο το οποίο δυστυχώς δεν έγινε. Πηγαίνουμε σε εκλογές και δεν είχα άλλο περιθώριο από το να πάρω μία απόφαση γιατί δεν θα ήθελα να βρεθώ και πάλι σε μια προεκλογική εκστρατεία να είμαι δηλαδή υποψήφια ευρωβουλευτής όπως μου ζητήθηκε αλλά να πρέπει να υποστηρίζω θέσεις με τις οποίες γνώριζε η ηγεσία του Κινήματος ότι είμαι αντίθετη.»

 

-Αν σας προτείνει κάποιο κόμμα να είστε υποψήφια ευρωβουλευτής θα πείτε όχι;

-Ναι θα πω όχι

Δείτε όλα όσα δήλωσε η Αλεξάνδρα Ατταλίδου στο Μέρα Μεσημέρι: