Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Στην σύσταση σκιώδους κυβέρνησης προσανατολίζεται να προχωρήσει ο Δημοκρατικός Συναγερμός, μετά από απόφαση που λήφθηκε στη χθεσινοβραδινή πρώτη συνάντηση του νεοσυσταθέντος προεδρικού συμβουλίου του κόμματος.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκτός από την ηγεσία του κόμματος, ο επίτιμος πρόεδρος του ΔΗΣΥ τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, πρώην υπουργοί, βουλευτές και ευρωβουλευτές.

«Η Πρόεδρος ενημέρωσε το Προεδρικό Συμβούλιο πως ο ΔΗΣΥ βγαίνει μπροστά με σειρά Συζητήσεων Στρογγυλής Τραπέζης, αρχής γενομένης την ερχόμενη Παρασκευή με συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για την οικονομία. Μέσα από τη συζήτηση διεφάνη η βούληση όλων όπως συμβάλουν με τις απόψεις, τις γνώσεις και την εμπειρία τους, για την παραγωγή ωφέλιμων πολιτικών για τον τόπο», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Το σχήμα θα παρακολουθεί τις κυβερνητικές πολιτικές που εφαρμόζονται ανά χαρτοφυλάκιο, δήλωσε ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος με δεικτικό ύφος σχολίασε και τις επιδόσεις της κυβέρνησης.

«Εγώ δεν είμαι απογοητευμένος, διότι εγώ δεν είχα προσδοκίες», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Κασουλίδης.

Την πρόθεση του ΔΗΣΥ δημιουργίας σκιώδους κυβέρνησης αλλά και την αναφορά του κ. Κασουλίδη, κλήθηκε να σχολιάσει από την εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

«Μετά τη 12η Φεβρουαρίου οι εκλογές έχουν τελειώσει. Είμαστε κυβέρνηση ολόκληρης της Κύπρου. Χωρίς δογματισμούς μακριά από μηδενιστικές προσεγγίσεις ναι την ειλικρινή συνεργασία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου», ανέφερε ο κ. Λετυμπιώτης. 

Ενώ, ενόψει των επερχόμενων εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση  η πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου πρότεινε προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους προσφυγικούς φορείς, όπως καταβληθούν προσπάθειες για υποστήριξη υποψηφίων κοινής αποδοχής για τους κατεχόμενους δήμους και κοινότητες.