Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνεδρίαση του Προεδρικού Συμβουλίου του Δημοκρατικού Συναγερμού, με τη συμμετοχή του Επίτιμου Πρόεδρου και τέως Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, πρώην Υπουργών και πρώην Βουλευτών και Ευρωβουλευτών της Παράταξης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΔΗΣΥ στην αρχή της συνεδρίασης έγινε ενημέρωση από την Πρόεδρο του κόμματος κ. Αννίτα Δημητρίου για τις τρέχουσες εξελίξεις στο κυπριακό. Εκφράστηκε ως κοινή επιδίωξη ο διορισμός απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα, ώστε να σπάσει το παρατεταμένο αδιέξοδο και να οδηγηθούμε σε συνομιλίες εντός του συμφωνημένου πλαισίου.

Επιπρόσθετα έγινε ευρεία συζήτηση για το μείζον θέμα του πολέμου στο Ισραήλ και τις ενδεχόμενες συνέπειες στην ευρύτερη περιοχή. Εκφράστηκε η πεποίθηση πως με τις συμφωνίες που έχουν συνομολογηθεί τα τελευταία χρόνια η Κύπρος πρέπει να αναδειχθεί ως πόλος σταθερότητας και ασφάλειας.

Συζητήθηκαν επίσης οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικονομία μας σήμερα και οι προτάσεις που κατέθεσε ο ΔΗΣΥ. Η Πρόεδρος ενημέρωσε το Προεδρικό Συμβούλιο πως ο ΔΗΣΥ βγαίνει μπροστά με σειρά Συζητήσεων Στρογγυλής Τραπέζης, αρχής γενομένης την ερχόμενη Παρασκευή με συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για την οικονομία.

«Μέσα από τη συζήτηση διεφάνη η βούληση όλων όπως συμβάλουν με τις απόψεις, τις γνώσεις και την εμπειρία τους, για την παραγωγή ωφέλιμων πολιτικών για τον τόπο», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Την ίδια ώρα ήταν καθολική η βούληση όπως υπάρξει συλλογική προσπάθεια για τη διατήρηση συνθηκών ομοψυχίας καθώς και για την ισχυροποίηση της Παράταξης, για το καλό της πατρίδας και των συμπολιτών μας», αναφέρεται καταλήγοντας.

ητρ
ητρ
ητρ
τηρ