Τηλεόραση Ραδιόφωνο
προεδρικο μεγαρο

Δεν κόπασε ο πολιτικός θόρυβος για το θέμα των υπερωριών, με ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ να βάλλουν κατά της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για πολιτικές ευθύνες που δεν έχουν αναληφθεί.

Mea Culpa Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την υπογραφή των υπερωριών της Δόξας Κωμοδρόμου. Ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης αναγνώρισε το λάθος του, επέμεινε ωστόσο ότι αυτό δεν καθοδηγείτο από δόλο.

«Εκ των πραγμάτων ήταν λάθος και για αυτό αποσύρθηκε το αίτημα από την Βουλή. Το λάθος όμως δεν ήταν κατόπιν δόλου ή σκοπιμοτήτων, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης».

Μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Μέρα Μεσημέρι, άφησε να νοηθεί ότι έθεσε και ο ίδιος ενώπιον του ΠτΔ την παραίτησή του.

«Έχω συζητήσει το θέμα με τον ΠτΔ ενώ ήμασταν στη Νέα Υόρκη. Αντιλαμβάνεστε βέβαια ότι εκείνη την κρίσιμη βδομάδα δεν μπορούσε το ζήτημα αυτό να ήταν η προτεραιότητα του Προέδρου, όπως κάποιες πολιτικές δυνάμεις ή μέσα να το έθεταν. Έπραξα αυτό που επέβαλλε η συνείδησή μου».

Για το Προεδρικό το ζήτημα έχει κλείσει, οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης ωστόσο συνεχίζουν να τις βολές. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, μιλά για ευθύνες που υπάρχουν σε ψηλότερα επίπεδα και που δεν έχουν παραγραφεί από την παραίτηση της Δόξας Κωμοδρόμου.

«Είναι τέτοιες ενέργειες που προκαλούν αποστροφή προς τους θεσμούς και την πολιτική, με ανεπανόρθωτες συνέπειες. […] Οι όλοι χειρισμοί για το θέμα δεικνύουν προχειρότητα και ευθυνοφοβία. Οι συνεχείς αστοχίες και τα λάθη δεικνύουν επίσης αδυναμία διαχείρισης που προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία».

Στο θέμα των ευθυνών, επιμένει και το ΑΚΕΛ, που μιλά για εξευτελισμό των θεσμών.

«Ούτε υψηλό πήχη πολιτικού ήθους, ούτε αίσθημα ευθύνης φανερώνει το γεγονός ότι οι κύριοι Χριστοδουλίδης και Λετυμπιώτης κρύβονται πίσω από την κυρία Κωμοδρόμου και την παραίτησή της».

Η Ελεγκτική Υπηρεσία συνεχίζει τις έρευνες για τις υπερωριακές αποζημιώσεις των εργαζομένων στο Προεδρικό και σε αυτές προστέθηκε από χθες και ο ΠτΔ, για την πενταετία 2013-2018, όταν υπηρετούσε με απόσπαση στο Προεδρικό.

«Ό,τι έχει γίνει, έγινε σύμφωνα με αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, ο ΠτΔ ασκούσε τα καθήκοντα του Δ/ντη του Διπλωματικού Γραφείου και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, δύο πολύ απαιτητικών πόστων, σύμφωνα με τη νομοθεσία και τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, είπε ο κ. Λετυμπιώτης».

Η έρευνα γίνεται κατόπιν καταγγελίας.