Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Πύλα

Ενισχύθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο ρυθμός με τον οποίο εκτελούνται οι εργασίες για κατασκευή του δρόμου που θα συνδέει το κατεχόμενο Άρσος με την Πύλα, και η όδευση, στα κατεχόμενα, συνεχίζεται στη βάση των αρχικών σχεδιασμών του κατοχικού καθεστώτος.

Βαριά μηχανήματα, εκσκαφείς και φορτηγά, προχωρούν σε επιχωματώσεις σε περιοχή εγγύς της νεκρής ζώνης.

Ένθεν και ένθεν της νεκρής ζώνης, παραμένουν μέλη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και της ψευδοαστυνομίας στην περιοχή όπου έλαβαν χώρα στις 18 Αυγούστου τα επεισόδια σε βάρος ειρηνευτών. 

Αξιωματούχοι του παράνομου μορφώματος με πρόσφατες δηλώσεις, φρόντισαν να προϊδεάσουν ότι θα προχωρήσει η κατασκευή του δρόμου σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς και προειδοποίησαν την Ειρηνευτική Δύναμη να μην παρεμποδίσει τις εργασίες οδοποιίας.

Οι διεργασίες για να υπάρξει κοινά αποδεκτή λύση, φαίνεται να έχουν ατονήσει τις τελευταίες μέρες, αν και στα κατεχόμενα συντηρούν τα περί συμφωνίας.

Η κατοχική πλευρά μέσω των παράνομων διεκδικήσεων που εξακολουθεί να προβάλλει επιμένει ουσιαστικά στην αλλαγή του status quo της ουδέτερης ζώνης και στη δημιουργία ενός ανέλεγκτου σημείου διακίνησης ανθρώπων και αγαθών.

Εκτός συζήτησης για τη δική μας πλευράς είναι η όποια διευθέτηση για αλλαγή του status quo αλλά και η κατασκευή του δρόμου χωρίς τη λειτουργία σημείων διέλευσης.

Την ίδια ώρα, και σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Τουρκοκυπριακό Επιμελητήριο, αύξηση 140 τοις εκατό παρουσίασαν το προηγούμενο έτος οι πωλήσεις από τα κατεχόμενα  στην Κυπριακή Δημοκρατία στο πλαίσιο του Κανονισμού για την Πράσινη Γραμμή.

Συγκεκριμένα το 2021 οι πωλήσεις ανήλθαν στα 6 εκατομμύρια ευρώ και 2022 ανήλθαν σε 14 εκατομμύρια 760 χιλιάδες ευρώ.