Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Είναι αποφασισμένοι να κατασκευάσουν τον δρόμο Άρσους – Πύλας δήλωσε ο «υπουργός μεταφορών και δημοσίων έργων», Ερχάν Αρικλί μετά από συνάντηση που είχε με τον «σύλλογο πολιτισμού και αλληλεγγύης» του Ελαζίγ της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος γράφει ότι ο κ. Αρικλί πρόσθεσε ότι ο εν λόγω δρόμος «αποτελεί δρόμο-πνεύμονα για τους ομοεθνείς μας που ζουν στην Πύλα», είναι αποφασισμένοι να τον κατασκευάσουν και υπάρχει μεγάλη στήριξη για αυτό το θέμα από τη «μητέρα πατρίδα» Τουρκία.

Σημειώνοντας ότι τα έργα κατασκευής του δρόμου σταμάτησαν για να δοθεί μια ευκαιρία στη διπλωματία, αλλά επειδή δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο, συνεχίστηκαν την Δευτέρα από την πλευρά του κατεχόμενου Άρσους.

«Ελπίζω ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν θα αποτελέσουν εμπόδιο όταν φτάσουν (οι εργασίες) στη νεκρή ζώνη. Αν σταθούν απέναντί μας, δεν θα ευθυνόμαστε εμείς. Το καθήκον του ΟΗΕ δεν είναι να μας αντιμετωπίζει με ωμή βία, αλλά μόνο να κρατάει σημειώσεις. Σημειώσαμε την επίθεση κατά των στρατιωτών μας στη νεκρή ζώνη της Λευκωσίας τις τελευταίες ημέρες. Περιμένουμε την έρευνα του ΟΗΕ. Προς το παρόν είμαστε σιωπηλοί, αλλά δεν θα το ξεχάσουμε αυτό. Ούτε η Τουρκία είναι η παλιά Τουρκία, ούτε η τδβκ είναι η παλιά τδβκ» είπε, αναφερόμενος στο ψευδοκράτος.

«Δεν είμαστε πειθήνια πρόβατα» ανέφερε λέγοντας ότι έχουν δείξει την αποφασιστικότητά τους κι αυτός ο δρόμος θα κατασκευαστεί οπωσδήποτε και θα τεθεί στην υπηρεσία των κατοίκων της Πύλας.