Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Η αλλαγή της βάσης λύσης του Κυπριακού είναι εκτός συζήτησης, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, προσερχόμενος στην ετήσια συνάντηση της PwC Κύπρου στη Λεμεσό, προσθέτοντας πως αυτή είναι η θέση όχι μόνο της ε/κ πλευράς αλλά και της διεθνούς κοινότητας.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν έχει συγκεκριμενοποιηθεί κάποιο πρόγραμμα για το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι το πρόγραμμα έχει δοθεί στη δημοσιότητα και σε αυτό δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κοινή συνάντηση με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ.

«Είμαστε σε επαφή με τη Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών και με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρότι δεν είθισται να γίνονται συναντήσεις στη Νέα Υόρκη με Ευρωπαίους ηγέτες, έχω διευθετήσει συνάντηση και με τον κ. Μισέλ και με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ακριβώς για να δούμε και αυτοί μέσα από τις επαφές με τον Γενικό Γραμματέα πώς μπορούν να μας βοηθήσουν», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την δήλωση του κ. Τατάρ ότι δεν θα συμμετάσχει σε μία κοινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το γεγονός ότι φαίνεται να εμμένει στη θέση αυτή στο πλαίσιο της θέσης του για αλλαγή στη βάση λύσης του Κυπριακού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «όλα αυτά είναι εκτός συζήτησης, η αλλαγή βάσης λύσης του Κυπριακού, και αυτό δεν είναι μόνο θέση της δικής μας πλευράς, είναι η θέση της διεθνούς κοινότητας».