Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ηγφ

Υπάρχουν διεργασίες σε εξέλιξη σε σχέση με το θέμα της Πύλας είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του το απόγευμα στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην τελετή αποκαλυπτηρίων Μνημείου Πεσόντων και Αγνοουμένων του 1974 της κοινότητας Άχνας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς αν έχει επιλυθεί το θέμα της Πύλας, είπε ότι «δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάτι προς ανακοίνωση. Υπάρχουν διεργασίες σε εξέλιξη, ελπίζουμε να υπάρξει κατάληξη. Εκείνο που μας ενδιαφέρει, το είπα πολλές φορές, είναι να διασφαλιστεί το καθεστώς της νεκρής ζώνης, να μην υπάρξει το οποιοδήποτε συγκριτικό πλεονέκτημα για τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις. Βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση, δεν υπάρχει αποτέλεσμα».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι τα ΗΕ ανεπίσημα έχουν αναφέρει ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους των ΗΕ. Μιλώ εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας και σας λέω ότι δεν υπάρχει μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε η οποιαδήποτε κατάληξη. Υπάρχουν, ακόμη και τώρα, διεργασίες σε εξέλιξη».

Ερωτηθείς αν δόθηκαν κάποιες προτάσεις που απέρριψε είτε η Κυβέρνηση είτε η τουρκική πλευρά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «άμα βρίσκεται σε εξέλιξη μια συζήτηση δεν είναι σωστό εκ μέρους μου να αρχίσω να μιλώ δημόσια. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να υπάρξει αποτέλεσμα προς την κατεύθυνση που σας έχω αναφέρει».