Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Την λύση των δυο κρατών στην Κύπρο, δήλωσε ότι συμμερίζεται ο Τούρκος αντιπρόεδρος Τζεβντέτ Γιλμάζ. Σε δηλώσεις μετά την συνάντηση που είχε χθες βράδυ με τον Ερσίν Τατάρ στην κατεχόμενη Λευκωσία, ο δεύτερος τη τάξει στην τουρκική κυβέρνηση, ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει νόημα να δοκιμαστούν εκ νέου φόρμουλες που μέχρι σήμερα χρησιμοποιήθηκαν για τη λύση του Κυπριακού.

«Ως Τουρκία υποστηρίζουμε πλήρως το όραμα σας για λύση δύο κρατών. Η «τδβκ» θα καταστεί μια «χώρα» με πολύ μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο και με ανοικτά όλα τα κανάλια.», δήλωσε ο Γιλμάζ. 
 
Οι συγκεκριμένες αναφορές, έδωσαν την ευκαιρία στον κατοχικό ηγέτη να επισημάνει ότι η Τουρκία στηρίζει το όραμα του.

«Πήραμε καθεστώς στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών. Ευχή μας είναι ένα κράτος που παρέχει καλύτερο μέλλον για τους νέους ενισχύοντας την οικονομική του δομή, να μπορεί να στέκεται στα δικά του πόδια και να κάνει επενδύσεις.», ανέφερε συγκεκριμένα ο Τατάρ. 
 
Ο τούρκος αντιπρόεδρος το προηγούμενο διήμερο, πραγματοποίησε παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα για να επιθεωρήσει τα έργα που χρηματοδοτεί η Τουρκία, στο πλαίσιο του λεγόμενου πρωτοκόλλου που υπογράφηκε με το ψευδοκράτος.

Ενώ με δηλώσεις στο κανάλι Cnn Turk, o Ερσίν Τατάρ, εμφανίστηκε απογοητευμένος από την στάση των Ηνωμένων Εθνών στο θέμα της Πύλας.

«Στέκονται απλά και παρακολουθούν τις προσπάθειες της ε/κ διοίκησης να πάρει εδάφη στην ουδέτερη ζώνης ως δικά ης και το αποδέχονται.», δήλωσε ο Τατάρ.

Την ίδια ώρα οι κατοχικές αρχές υπέβαλαν παράπονο στα Ηνωμένα Έθνη, σε σχέση με το νέο επεισόδιο μεταξύ Ειρηνευτών και ανδρών του κατοχικού στρατού που σημειώθηκε τη Δευτέρα στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία.

Εντός της νεκρής ζώνης της Πύλας βρίσκεται το πρόχειρο υποστατικό που έστησαν μέλη της ψευδοαστυνομίας, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της Πύλας τις οποίες μετέφερε ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Γιώργος Κάρουλλας.

«Αυτό το σημείο ελέγχου κινήσεως είναι μέσα στη νεκρή ζώνη μετά τα όρια των ΒΒ. Είναι αποκαλυπτικό των πολιτικοστρατιωτικών προθέσεων των Τούρκων να ελέγξουν τη νεκρή ζώνη.», δήλωσε ο κ. Κάρουλλας.

Τα Ηνωμένα Έθνη διαψεύδουν ότι το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται στην ουδέτερη ζώνη.

Ενώ επαφές με ξένους πρέσβης και πολιτικούς αρχηγούς με αποκλειστικό θέμα το Κυπριακό πραγματοποιεί ο τέως πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, αρχής γενομένης με την συνάντηση που είχε σήμερα με την πρόεδρο του κόμματος του Αννίτα Δημητρίου.