Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Λίνος Παπαγιάννης

«Ό,τι και να μας κάνουν, εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι κάναμε μέχρι σήμερα». Με αυτόν τον τρόπο απαντά το ΕΛΑΜ ενόψει της αυριανής συνάντησης της Επιτροπής Επιλογής της Βουλής, για το μέλλον της Ad Hoc Επιτροπής για το Δημογραφικό.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής του ΕΛΑΜ, Λίνος Παπαγιάννης φιλοξενήθηκε στο «Μέρα Μεσημέρι», κάνοντας λόγο για ετσιθελική νοοτροπία του ΑΚΕΛ, κατηγορώντας το ότι «τους ενοχλεί που συζητάμε αυτό το πρόβλημα», εννοώντας το Μεταναστευτικό.

Υπενθυμίζεται ότι το ΑΚΕΛ με επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής, ζητούσε τον τερματισμό λειτουργίας της Ad Hoc Επιτροπής για το Δημογραφικό πρόβλημα, ή και η αφαίρεση της προεδρίας από το ΕΛΑΜ.

Στις 07 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη Αρχηγών ή Εκπροσώπων Κομμάτων, υπό την Προεδρία της Αννίτας Δημητρίου, η οποία αποφάσισε την επανεξέταση της λειτουργίας, επανακαθορισμό αρμοδιοτήτων και όρων εντολής, ακόμα και ονομασίας, όλων των κοινοβουλευτικών επιτροπών, η οποία θα εξετάσει στην επόμενη συνεδρία της η Επιτροπή Επιλογής. Δηλαδή αύριο.

Σύμφωνα με τον Λίνο Παπαγιάννη, κατά την προαναφερθείσα σύσκεψη, φάνηκε ότι δεν υπήρχε πρόθεση από τα άλλα κόμματα για κατάργηση της Επιτροπής, ωστόσο ουδείς μπορεί να προκαταλάβει τις όποιες αποφάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον κ. Παπαγιάννη, η Επιτροπή για το Δημογραφικό παρήξε όλο αυτό το διάστημα χειροπιαστό έργο, ενώ απέρριψε τις θέσεις του ΑΚΕΛ για τις συζητήσεις περί Μεταναστευτικού, λέγοντας πως αυτό το κεφάλαιο αποτελεί έναν από τους τρεις βασικούς πυλώνες του Δημογραφικού προβλήματος.

«Γεννήσεις, Μεταναστευτικό και Γήρανση Πληθυσμού» ανέφερε ενδεικτικά ο Λίνος Παπαγιάννης, τονίζοντας ότι στο ΑΚΕΛ «τους ενοχλεί που συζητούμε αυτό το πρόβλημα, τα άλλα είναι δικαιολογίες».