Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Είναι το πρώτο αεροσκάφος που προσγειώνεται στον νέο τερματικό του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου.

Είναι το αεροσκάφος που μεταφέρει τον Τούρκο Πρόεδρο στα κατεχόμενα, για τα πανηγύρια της ντροπής, ανήμερα της μαύρης επετείου της εισβολής.

Με υδάτινη αψίδα, η υποδοχή του Σουλτάνου, και με τον Ερσίν Τατάρ σε πρώτο πλάνο να πανηγυρίζει γιατί δήθεν το αεροσκάφος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφθασε στα κατεχόμενα με απευθείας πτήση από το Άμπου Ντάμπι.

Ουδέν αναληθέστερο, όπως δήλωσαν στον ΑΝΤ1 κυβερνητικές πηγές.

«Το προεδρικό αεροσκάφος της Τουρκίας είχε σχέδιο πτήσης με προορισμό την Άγκυρα, το οποίο άλλαξε, αφού εισήλθε στον τουρκικό εναέριο χώρο.», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Ένα ακόμη αποτυχημένο παιχνίδι κυριαρχίας και δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων από τον κατοχικό ηγέτη.

Κατά τα εγκαίνια του νέου τερματικού στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έβγαλε την μάσκα του φιλοευρωπαιστή ηγέτη και επέμεινε στην διεθνώς απορριπτέα λύση δύο κρατών στην Κύπρο.

«Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου να υποστηρίξουν το ιδεατό για δύο ισότιμα κράτη που θα ζουν δίπλα-δίπλα και όχι την επικυριαρχία, την ένταση ή την σύγκρουση.», επισήμανε ο Ερντογάν.

Κάνοντας μάλιστα εκ νέου έκκληση στη διεθνή κοινότητα να άρει την λεγόμενη απομόνωση των Τ/κ.

«Θέλω να υπενθυμίσω την διεθνή κοινότητα, ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που να νομιμοποιεί την «απομόνωση» που αντιμετωπίζουν οι Τ/κ αδερφοί μας. Τους καλώ να ακούσουν το κάλεσμα του πρώην Γ.Γ (του ΟΗΕ) Κόφι Ανάν και να άρουν όλα τα πολιτικά εμπόδια, που δεν έχουν νομική βάση.», είπε ο Ερντογάν.

Η Άγκυρα ονειρεύεται ρόλο πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο για το ψευδοκράτος, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ισχυρίζεται ότι ο νέος τερματικός σταθμός, που δίνει την δυνατότητα, όπως είπε, στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου να εξυπηρετεί έως και δέκα εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, θα συμβάλει προς τον σκοπό αυτό.

«Υπάρχει η ελπίδα ότι ο νέος τερματικός και η επέκταση του διαύλου είναι το πρώτο βήμα ώστε να ενθαρρυνθούν και άλλες χώρες για την αναγνώριση της κυριαρχία της "τδβκ" και να ξεκινήσουν πτήσεις προς αυτό τον τερματικό σταθμό. Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν σε εξέλιξη συζητήσεις με την Ρωσία, το Πακιστάν και το Αζερμπαιτζάν ώστε να αρχίσουν απευθείας πτήσεις.», είπε η Απεσταλμένη TRT World στα Κατεχόμενα.

Στο πλευρό του Τούρκου Προέδρου περιχαρής ο Ερσίν Τατάρ, ο οποίος ζήτησε διεθνή αναγνώριση, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι το νέο πρόσωπο του παράνομου αεροδρομίου, εγκαινιάζει μια νέα εποχή για το ψευδοκράτος.