Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κόμπος Γκουτερες

Την ετοιμότητα και αποφασιστικότητα της Λευκωσίας για επανέναρξη των συνομιλιών μετέφερε στον ΓΓ του ΟΗΕ ο υπουργός Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για μια θετική και παραγωγική συνάντηση.

Με το πέρας της συνάντησης στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, ο Κωνσταντίνος Κόμπος μέσω Twitter έκανε λόγο για μια «παραγωγική και θετική συνάντηση».

Τόνισε παράλληλα πως μεταβίβασε την «αποφασιστικότητα και την ετοιμότητά για επιστροφή στις συνομιλίες».

Σημειώνεται πως με βάση τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών, ο κ. Κόμπος αναμένετο να ενημερώσει τον επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού για τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει η Λευκωσία για άρση του αδιεξόδου στο Κυπριακό, μεταξύ των οποίων και για την πρόταση εμπλοκής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αυτή την προσπάθεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέστειλε προ ημερών επιστολή στον Αντόνιο Γκουτέρες. Στην επιστολή ο Νίκος Χριστοδουλίδης εξήγησε τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφερόμενος και στην πρωτοβουλία για ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για άρση του αδιεξόδου και επανέναρξη των συνομιλιών. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ζήτησε από τον ΓΓ των ΗΕ να προχωρήσει στον διορισμό ειδικού απεσταλμένου, κάτι που αποτελεί κόκκινο πανί για την Τουρκία.