Τηλεόραση Ραδιόφωνο
βαρωσι

«Κάναμε την Τουρκία διπλωματικό κέντρο. Κάναμε την συμφωνία των σιτηρών στην Κωνσταντινούπολη. Κάναμε συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ με την «τδβκ» και τη Λιβύη», αυτά αναφέρονται στο προεκλογικό βίντεο του Ερντογάν.

Σε προεκλογική συγκέντρωση του Τούρκου Προέδρου για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, γίνεται αναφορά σε ούτω καλούμενη συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ Τουρκίας Ψευδοκράτους.

Μια αναφορά, που έπιασε εξαπίνης τους Τ/κ, με τα μέσα ενημέρωσης να πασχίζουν από χθες βράδυ να επιβεβαιώσουν εάν ευσταθεί. Μέχρι και αυτή την στιγμή ωστόσο, ουδείς έχει απαντήσει.

 

ανακοίνωσε ΑΟΖ.J

Όπως αναφέρει η Kibris Postasi «Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε καμία πηγή στην «τδβκ» στην οποία να αναφέρεται ότι έγινε μια τέτοια «συμφωνία» οριοθέτησης «ΑΟΖ», σε αντίθεση με την «συμφωνία» για την υφαλοκρηπίδα» που συνήψαν Τουρκία και «τδβκ» στο θέμα των θαλασσίων αρμοδιοτήτων και του διαμοιρασμού.»

Στο δημοσίευμα της Kibris Postasi, μάλιστα, τονίζεται ότι μια τέτοια «συμφωνία» απαιτεί την έγκριση της ψευδοβουλής, κάτι που επίσης δεν έγινε.
Τα δεδομένα καταδεικνύουν ως εκ τούτου, ότι πιθανότατα η αναφορά να είναι ένα προεκλογικό πυροτέχνημα, σε μια ύστατη προσπάθεια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της ομάδας του να ανατρέψουν το σκηνικό και τις προβλέψεις, που τους θέλουν να βρίσκονται ένα βήμα πριν την έξοδο από την εξουσία, ενόψει των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής.

Προκαλεί ξανά ο Τατάρ

Την ώρα που στην ελεύθερη Κύπρο το ζήτημα της πώλησης ξενοδοχειακών μονάδων στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου σε Τ/κ επιχειρηματία συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας, ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, βάζει πιο βαθιά στην πληγή το μαχαίρι.

Όπως έχει πει «Με την πάροδο του χρόνου, θα διευρυνθεί το άνοιγμα του Βαρωσίου, το οποίο βρίσκεται εντός των «συνόρων» της «τδβκ» και υπό την «κυριαρχία» της.»

Αναζήτηση τρόπων ανατροπής των τουρκικών σχεδιασμών 

Η Κυβέρνηση αναζητεί τρόπους ανατροπής των τουρκικών σχεδιασμών, μέσω της παροχής στον προσφυγικό κόσμο αντικινήτρων, με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ξενοδόχων, που ως γνωστό πραγματοποίησε σύσκεψη για το ζήτημα και αποφάσισε τη σύσταση ειδικής επιτροπής, να δηλώνει ετοιμότητα για να συμβάλει, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τις πληροφορίες που μετέδωσε ο  ΑΝΤ1 για προσέγγιση από τον ίδιο Τ/κ επιχειρηματία και άλλων ιδιοκτητών ξενοδοχείων στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος ΠΑΣΥΞΕ, Χάρης Λοϊζίδης τόνισε εκ νέου ότι πρέπει «Να μπουν κάποιες ιδέες στο τραπέζι να βοηθήσουμε κι εμείς με τις δικές μας προτάσεις προς την πολιτεία, αν μπορούν να βρεθούν κάποιοι τρόποι αποκατάστασης των περιουσιών αυτών των ανθρώπων. Κάποιοι συμπατριώτες μας οι οποίοι έφυγαν από την Αμμόχωστο σε ηλικία 15-16 ετών, σήμερα είναι 66-70 χρόνων και δεν έχουν απολαύσει ποτέ σαν επιχειρηματίες τα ξενοδοχεία που κληρονόμησαν από την οικογένειά τους και τώρα μπορεί να έχουν οικονομική ανάγκη.»

Νέα σύσκεψη υπό τον Γενικό Εισαγγελέα 

Το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1 θα συγκληθεί νέα σύσκεψη υπό τον Γενικό Εισαγγελέα για το ζήτημα των Βαρωσίων, στην παρουσία και Υπουργών της Κυβέρνησης.