Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΗΤΡ

Στην μεγάλη μάχη της μετάβασης στη νέα εποχή του ΔΗΣΥ, για την εκλογή της ηγετικής πυραμίδας του κόμματος και η ΦωτεινήΤσιρίδου. Όπως ανακοίνωσε με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η βουλευτής Λεμεσού θα διεκδικήσει  θέση Αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού.

«Το νέο κεφάλαιο που ανοίγεται απαιτεί φρέσκες ιδέες, όρεξη για δουλειά, αποτελεσματικότητα. Αυτό είναι το αίτημα της βάσης μας, αυτό χρειάζεται η παράταξή μας, αυτό θα βοηθήσει σήμερα την Κύπρο μας να κάνει το αποφασιστικό άλμα προς τα εμπρός. Σε αυτή την κοινή προσπάθεια, απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η συμφιλίωση, η ενότητα και π εκσυγχρονισμός του κόμματος», ανέφερε η Φωτεινή Τσιρίδου.

Οι μεγάλες μάχες στις εσωκομματικές εκλογές, αφορούν τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου, των τριών αντιπροέδρων, καθώς και τις 25 θέσεις στο Πολιτικό Γραφείο, με τα στελέχη που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην επόμενη μέρα του ΔΗΣΥ, να είναι ήδη πολλά.

Αύριο, το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος στην πρώτη του συνεδρία, υπό την ηγεσία της Αννίτας Δημητρίου, θα καθορίσει τις ημερομηνίες τόσο για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων, για την διεξαγωγή του Παγκύπριου Συνεδρίου, αλλά και την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη της νέας ηγετικής ομάδας

Το ενδιαφέρον που καταγράφεται για την θέση του Αναπληρωτή Προέδρου με πέντε στελέχη του κόμματος: Ευθύμιος Δίπλαρος, Μιχάλης Σοφοκλέους,  ο πρώην Αντιπρόεδρος Σωτήρης Σαμψών και ο Φαίδωνας Φαίδωνος

Για τις τρεις θέσεις Αντιπροέδρου, υποψηφιότητα εξήγγειλε και η Σάββια Ορφανίδου, ενώ αναμένεται ότι θα εξαγγείλει υποψηφιότητα για την συγκεκριμένη θέση, και ο Μάριος Πελεκάνος, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση του τέως υπουργού Μεταφορών, Γιάννη Καρούσου, για την θέση που θα διεκδικήσει στις εκλογές: Αναπληρωτή προέδρου ή του αντιπροέδρου.